Champions League: Αυλαία στη φάση των ομίλων με ματς «φωτιά» σε Κοπεγχάγη και Μάντσεστερ

Champions League: Αυλαία στη φάση των ομίλων με ματς «φωτιά» σε Κοπεγχάγη και Μάντσεστερ

Με σπουδαία παιχνίδια ολοκληρώνονται απόψε τέσσερις όμιλοι του Champions League.

Έξι ομάδες από τα σημερινά ματς έχουν ήδη προκριθεί στους «16», και είναι οι: Μπάγερν, Ίντερ, Άρσεναλ, PSV Αϊντχόφεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Συνεπώς, απομένουν δύο εισιτήρια που θα «τσεκαριστούν» απόψε, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον 1ο όμιλο και στις αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν και Κοπεγχάγη - Γαλατασαράι.

Η Γαλατασαράι επιστρέφει εκεί που έγραψε ιστορία

Το «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο για τη Γαλατασαράι. Ήταν αυτό που το 2000, που η τουρκική ομάδα απόλαυσε την καλύτερη ευρωπαϊκή της ώρα, επικρατώντας της Άρσεναλ στα πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου UEFA.  Σήμερα επιστρέφει γνωρίζοντας ότι με νίκη θα σφραγίσει μια θέση στους «16» εις βάρος των Δανών γηπεδούχων και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Γράψαμε ένα έπος εκεί πριν από 23 χρόνια και τώρα επιστρέφουμε για να γράψουμε ένα άλλο»,  είπε ο προπονητής της Γαλατασαράι, Οκάν Μπουρούκ, βασικός το 2000. «Η Κοπεγχάγη είναι μια πολύ καλή ομάδα, με υπέροχους οπαδούς. Είναι δύσκολο μέρος να πάμε, αλλά εμείς ελπίζουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε μια άλλη μεγάλη επιτυχία εκεί δείχνοντας την ποιότητά μας».

Παίζει ρέστα η Γιουνάιτεντ

Με την ψυχολογία μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπόρνμουθ, η Γιουνάιτεντ θέλει νίκη σήμερα και να λήξει ισόπαλο το Κοπεγχάγη – Γαλατά για να περάσει στα νοκ άουτ.  Αν νικήσουν τους Βαυαρούς και υπάρξει νικητής στο «Πάρκεν», τότε θα είναι τρίτοι. Μπορούν να περάσουν και με ισοπαλία αρκεί να χάσει η Κοπεγχάγη, αφού θα υπερτερούν στην ισοβαθμία. Οι Βαυαροί είναι πρώτοι στον όμιλο και θα παίξουν στο «Ολντ Τράφορντ» για το γόητρο. 

Προβάδισμα για Νάπολι, αλλά...

Το άλλο εισιτήριο θα παιχθεί στην Ιταλία, με τη Νάπολι να υποδέχεται την Μπράγκα και να της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία για να προκριθεί στους «16», ενώ περνάει ακόμα και με ήττα με ένα γκολ διαφορά. «Για εμάς είναι θεμελιώδες να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε την Μπράγκα», τόνισε ο τεχνικός των «παρτενοπέι», Βάλτερ Ματσάρι. Η Μπράγκα για να περάσει στην επόμενη φάση χρειάζεται μόνο νίκη στην Ιταλία και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μένει εκτός συνέχειας. Για να συνεχίσει στο Europa League, της αρκεί η ισοπαλία, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Ουνιόν. Μπορεί να το καταφέρει όμως και αν ηττηθεί, αρκεί την ίδια ώρα να μην κερδίζει η Ουνιόν τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι βαθμολογίες των ομίλων: 

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν        11-6  13 -Προκρίθηκε στους «16»   
Κοπεγχάγη       7-8   5 
Γαλατασαράι    10-12  5
Μάντσεστερ Γ.  12-14  4

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Άρσεναλ      15-3  12 -Προκρίθηκε στους «16»
Αϊντχόφεν     7-9   8 -Προκρίθηκε στους «16» 
Λανς          4-10  5
Σεβίλλη        6-10  2    

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μ.     13-5 15  -Προκρίθηκε στους «16»   
Νάπολι       8-9  7
Μπράγκα      6-10 4 
Ουνιόν Βερ.  4-7  2

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Σοσιεδάδ     7-2  11 -Προκρίθηκε στους «16»
Ίντερ        8-5  11 -Προκρίθηκε στους «16»
Σάλτσμπουργκ 3-5   4
Μπενφίκα     4-10   1  
 

To τηλεοπτικό πρόγραμμα: 

19:45 Λανς - Σεβίλλη / COSMOTE SPORT 3HD
19:45 Αϊντχόφεν - Άρσεναλ / COSMOTE SPORT 2HD
22:00 Ουνιόν - Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης / COSMOTE SPORT 5HD
22:00 Σάλτσμπουργκ - Μπενφίκα / COSMOTE SPORT 8HD
22:00  Ίντερ - Ρεάλ Σοσιεδάδ/ COSMOTE SPORT 7HD
22:00 Νάπολι - Μπράγκα / COSMOTE SPORT 6HD
22:00 Κοπεγχάχη - Γαλατασαράι / COSMOTE SPORT 3HD
22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν Μονάχου /COSMOTE SPORT 2HD

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ