Συνάντηση του Προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών με τον Θοδωρή Λιβάνιο

Συνάντηση του Προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών με τον Θοδωρή Λιβάνιο

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας , Θοδωρή Λιβάνιο, για συζήτηση πάνω στο θέμα της «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ (ΕΕ) 2010/13 ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ» που απασχόλησε έντονα όλο τον χώρο του Οπτικοακουστικού.


Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Σ. και ο Υπουργός συζήτησαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα για:

·         Το πάγιο αίτημα της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών όσο και της πλειοψηφίας της Κινηματογραφίας ώστε το 1.5% της χρηματοδότησης να διοχετεύεται στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και όχι αποκλειστικά και μόνο στο Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.

·         Τη συνέχιση και την αυτονομία του Ε.Κ.Κ. αντί της συρρίκνωσής του και της ενδεχόμενης μελλοντικά ένταξής του στο Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.

·         Την αύξηση των πόρων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που έχουν παραμείνει σταθεροί, στο ίδιο ποσό, εδώ και χρόνια .

Κατά τη συζήτηση ο Υπουργός επιβεβαίωσε βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου, ιδιαίτερα την απόσυρση του άρθρου 8 παρ. β', δεχόμενος την ανάγκη για απόλυτη έκφραση και ελευθερία του Καλλιτέχνη – Δημιουργού.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών μέσω του Προέδρου της επεσήμανε προς τον Υπουργό ότι θα πρέπει να υπάρχει πάντα ένας συνεχής και ανοιχτός διάλογος με όλη την κινηματογραφική κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να ακούγονται οι δημιουργικές απόψεις όλων των ενδιαφερομένων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ