Λιβάνιος: Πάσχα στην πόλη για να μην έχουμε πολλές νέες Μαλεσίνες -Δεν θα άντεχαν οι υποδομές στην περιφέρεια

Λιβάνιος: Πάσχα στην πόλη για να μην έχουμε πολλές νέες Μαλεσίνες -Δεν θα άντεχαν οι υποδομές στην περιφέρεια

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα και την ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι πολλές ακυρώσεις για εμβολιασμό με AstraZeneca, αλλά και το γιατί δεν έγινε άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων εκτός νομού για το Πάσχα μίλησε σήμερα ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος.

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο εμβολιασμός είναι το δώρο της επιστήμης για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι απολύτως ασφαλή. Οι πολίτες προσπαθούν να αλλάξουν το ραντεβού τους για άλλο εμβόλιο. Νομίζω αυτό δεν είναι σωστό. Και το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές. Έχουμε σχεδιάσει ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα απολύτως ασφαλές. Δεν μπλοκάρουμε τη διαδικασία αλλαγής του εμβολίου γιατί θέλουμε να εξαντλήσουμε τα εμβόλια που έχουμε. Προτιμάμε κάποιον που θα θέλει να εμβολιαστεί με άλλο εμβόλιο, παρά να μην εμβολιαστεί καθόλου. Είναι σημαντικό να στήσουμε το τείχος ανοσίας» σημείωσε ο κ. Λιβάνιος αναφορικά με τις ακυρώσεις εμβολιασμών με AstraZeneca.

«Κυρίως νέοι άνθρωποι μετακομίζουν σε θερινούς προορισμούς ώστε να εργαστούν, και θα ήταν καλό να μπορούν να εμβολιαστούν και εκεί. Θα το συζητήσουμε την επιτροπή εμβολιασμού. Και η πρώτη δόση εξασφαλίζει υψηλό ποσοστό ανοσίας. Οπότε είναι σημαντικό να προχωρήσουν στην πρώτη δόση, και να δούμε αν μπορούν να κάνουν τη δεύτερη από τον τόπο εργασίας», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «Αυτή τη στιγμή υπάρχει απόθεμα των εμβολίων, και της Pfizer και της AstraZeneca. Έχουν έρθει και 33.000 δόσεις της Johnson & Johnson και σύντομα θα αξιοποιηθούν».

Γιατί δεν έγινε άρση της απαγόρευσης για μετακίνηση από νομό σε νομό για το Πάσχα

«Αυτή τη στιγμή τα αστικά κέντρα έχουν μεγάλο ιικό φορτίο. Οι 4 στους 10 θα ήθελαν να μετακινηθούν το Πάσχα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας. Οι υποδομές στην περιφέρεια δεν έχουν την ίδια δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε σχέση με την Αθήνα. Για να μην έχουμε πολλές νέες Μαλεσίνες, όπου έχασαν τη ζωή τους πολύ άνθρωποι, κρατάμε το φετινό Πάσχα στην πόλη, με μία οικογένεια και λίγο κόσμο, και θα έχουμε ένα πολύ πιο ασφαλές καλοκαίρι, και το επόμενο Πάσχα θα είναι όπως τα προηγούμενα», είπε ο κ. Λιβάνιος σχετικά με το γιατί δεν έγινε άρση της απαγόρευσης για μετακίνηση από νομό σε νομό για το Πάσχα.

«Η πανδημία κράτησε περισσότερο από όσο περιμέναμε, αλλά φέτος είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πέρυσι. Πρέπει να αξιοποιήσουμε και τα εμβόλια, και τα self tests και τον καλό καιρό», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι «Ο κάθε τουρίστας που από τις 15 Μαΐου ανοίγει ουσιαστικά η τουριστική περίοδος, ακολουθούν τους κανόνες που ακολουθούν και οι κάτοικοι. Ας κάνουμε υπομονή μέχρι τις 15 Μαΐου μέχρι να επιτραπούν οι μετακινήσεις».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι αρκετοί Έλληνες επιλέγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα, ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι «Τα πρωτόκολλα για μετακίνηση στο εξωτερικό είναι συγκεκριμένα. Όποιος γυρίσει θα πρέπει να μείνει σε πολυήμερη καραντίνα. Είμαστε κοντά στο τέλος, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες».

«Για τα self tests από Δευτέρα ανοίγουν και άλλες κατηγορίες δικαιούχων. Λειτούργησε πολύ ικανοποιητικά στα λύκεια. Σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία για περισσότερους δικαιούχους. Ήδη ετοιμάζεται μια νέα παραγγελία που θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας. Για τους επαγγελματίες το θέμα θα λυθεί άμεσα», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Λιβάνιος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS