Ζαχαράκη: Ικανοποίηση για πανελλαδικές και επιστροφή μαθητών

Ζαχαράκη: Ικανοποίηση για πανελλαδικές και επιστροφή μαθητών

Την ικανοποίηση της για τον αριθμό των μαθητών που επέστρεψαν στα δημοτικά σχολεία μετά την επαναλειτουργία του εξέφρασε η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο «MEGA Mag».

Η υφυπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι η συμμετοχή στα δημοτικά κινήθηκε άνω του 80%.

«Ήταν δύσκολο εγχείρημα η επιστροφή, ειδικά για τα παιδιά του δημοτικού. Η παρουσία των παιδιών καταγράφεται καθημερινά και αποστέλλεται στον ΕΟΔΥ. Φαίνεται ότι τα παιδιά ήθελαν πολύ να επανασυνδεθούν με τη σχολική πραγματικότητα. Το δείγμα είναι πετυχημένο» σχολίασε.

Σε ότι αφορά στις Πανελλήνιες, και παρά τις ειδικές συνθήκες που επικράτησαν μέχρι τη διεξαγωγή τους, έκανε λόγο για «μια χρονιά που κυλούν όλα ομαλά. Τα πράγματα είναι πολύ ικανοποιητικά».

Υπενθύμισε ότι όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ δήλωσε αισιόδοξη για το ζήτημα της κάλυψης της ύλης.

Στο ερώτημα πώς θα δράσει το υπουργείο Παιδείας σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας τον Σεπτέμβριο, απάντησε ότι «ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια και θα κάνουμε ότι μας πουν οι ειδικοί».

Ως προς αυτό, υπογράμμισε, πως εάν έχει διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και οι ειδικοί το επιτρέψουν οι τάξεις θα λειτουργήσουν όπως προ κορωνοϊού, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά εμπέδωσαν τους κανόνες ασφαλείας.

Παράλληλα, μίλησε για τη νέα σχολική σεζόν και τις προετοιμασίες του υπουργείου. Όπως υποστήριξε, στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο υπήρξαν «σημαντικές διατάξεις για τους αναπληρωτές» ούτως ώστε «να επικαιροποιείται νωρίτερα ο πίνακάς τους», ενώ επισήμανε την διπλή μοριοδότηση για τους εκπαιδευτικούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα μέρη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS