Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρωθυπουργό για τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρωθυπουργό για τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Η επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε σε συνέχεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι, στις 8 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι κ. Μητσοτάκης και Μισούστιν συζήτησαν τη συνέχεια της διμερούς συνεργασίας στη βάση του Κοινού Προγράμματος Δράσεων Ελλάδας-Ρωσίας 2022-2024 που υιοθετήθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού.

Την ίδια ώρα, συνθήκες εκτόξευσης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της συνεχιζόμενης ανοδικής πορείας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δείχνουν οι διεθνείς τιμές φυσικού αερίου που σήμερα ξεπερνούν κάθε ιστορικό προηγούμενο αφού η τιμή στον ολλανδικό κόμβο συναλλαγών TTF διαπραγματεύεται πάνω από τα 172 ευρώ η μεγαβατώρα.

Η ξέφρενη κούρσα τιμών στην αγορά ηλεκτρισμού συνεχίζεται και σήμερα με την ελληνική αγορά να χτυπά νέα ρεκόρ στο χρηματιστήριο ενέργειας καθώς η χονδρεμπορική τιμή προσεγγίζει τα 416 ευρώ/MW, ενώ με εξαίρεση την Ελβετία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ισπανία και την Πορτογαλία οι τιμές ξεπερνούν τα 400 ευρώ / MW. Θεωρείται πολύ πιθανό οι αυξήσεις αυτές να μετακυλιστούν ξανά στην «πλάτη» των καταναλωτών όταν θα παραλάβουν τους νέους λογαριασμούς ρεύματος με την κατανάλωση της προηγούμενης περιόδου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS