Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Και ο Πικραμμένος θα παραστεί στην κηδεία - Αναβαθμίζει την παρουσία της η κυβέρνηση

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Και ο Πικραμμένος θα παραστεί στην κηδεία - Αναβαθμίζει την παρουσία της η κυβέρνηση

Στην κηδεία θα παραστεί και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

 

Η κυβέρνηση αναβαθμίζει την παρουσία της στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η παρουσία στην Αθήνα αρχηγών κρατών και πολλών μελών από βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είχε οδηγήσει από χθες σε σκέψεις για αναβάθμιση της εκπροσώπησης που θα έχει η κυβέρνηση και είχε μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρευρεθεί και άλλο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αυτός που ήταν σίγουρο ότι δεν θα δώσει το «παρών» είναι ο πρωθυπουργός. Έτσι, αποφασίστηκε σήμερα το πρωί να είναι παρών τη Δευτέρα στην κηδεία του Κωνσταντίνου ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την παρουσία Πικραμμένου

«Η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη».

Ποια «γαλάζια» στελέχη αναμένεται να πάνε στην κηδεία του Κωνσταντίνου

Από εκεί και πέρα, όσοι υπουργοί ή βουλευτές θέλουν να παραστούν στην κηδεία μπορούν να το κάνουν ιδιωτικά, καθώς δεν έχει τεθεί καμία απαγόρευση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αλλά και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρευρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ τουλάχιστον ακόμα ένας υπουργός φέρεται να το εξετάζει.
Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές, ο Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνίας) με ανάρτησή του στο facebook έκανε γνωστό πως θα παραστεί στην κηδεία, ενώ αναμένονται και άλλοι «γαλάζιοι» βουλευτές, αν και δεν το έχουν ανακοινώσει, να βρεθούν τη Δευτέρα στη Μητρόπολη.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πήρε αποστάσεις από την κυβερνητική απόφαση για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σε ερώτηση προς συνεργάτες του για το αν ο ίδιος θα παρευρεθεί στην κηδεία η απάντηση ήταν «Δεν έχει ληφθεί ακόμα η απόφαση», αφήνοντας ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ