Μητσοτάκης: «Από τον Φεβρουάριο η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών από τα σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων»

Μητσοτάκης: «Από τον Φεβρουάριο η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών από τα σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων»

«Το 2021 ήταν καλύτερο από το 2022 και το 2022 ήταν καλύτερο από το 2021 και είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω πως το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022»

«Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού για έξι μήνες σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων (φούρνους, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία). Το μέτρο αγγίζει τα 650 εκατ. ευρώ, ποσό που θα εισπραχθεί από την φορολόγηση των υπερεσόδων των δύο ελληνικών διυλιστηρίων. Θα τεθεί μηνιαίο όριο κατ’ άτομο στα 220 ευρώ, με αύξηση 100 ευρώ για κάθε μέλος μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Δικαιούχοι θα είναι νοικοκυριά με εισόδημα 24.000 ευρώ ανα ζευγάρι με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

«Μιλήσατε 65 λεπτά, για το τι θα κάνετε στην περίπτωση που σας ξαναεμπιστευτεί ο ελληνικός λαός μιλήσατε μόνο 3 λεπτά», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. 

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απαντώντας άμεσα στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα. 

Μητσοτάκης: Ήσασταν, είστε και θα παραμείνετε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα εξουσίας

«Συνοπτικά ο υπουργός Οικονομικών απάντησε επί της ουσίας και με στοιχεία κάνοντας τη σύγκριση της τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ και της τετραετίας της ΝΔ. Αν έκανα αυτό που μου ζητήσατε και μου ζητάτε επιμόνως να κάνω να προκηρύξω δηλαδή εκλογές, αυτή η κοινοβουλευτική μας αναμέτρηση θα ήταν η τελευταία. Και αναρωτιέμαι μιλήσατε συνολικά 65 λεπτά και για το τι θα κάνατε αν τελικά σας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, μόλις 3.Επιβεβαιώνετε ότι ήσασταν είστε και θα παραμείνετε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα εξουσίας. Κόμμα της γκρίνιας και όχι κόμμα του αποτελέσματος», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023».

Υπογράμμισε ότι το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022, εξίσου δυναμικό και εξίσου ελπιδοφόρο ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο θετικό κύκλο μιας πραγματικά νέας Ελλάδας, ενώ τόνισε: «Ανάπτυξη στην οικονομία αλλά και φροντίδα στην κοινωνία. Με γενναίες μεταρρυθμίσεις αλλά και με συνετές σταθμίσεις. Αυτές οι αρχές διαπνέουν τον τέταρτο προϋπολογισμό της κυβέρνησής μας. Δυστυχώς τον τρίτο σε συνθήκες διεθνών κρίσεων αλλά τον πρώτο μετά από 12 χρόνια με αποκλειστικά εθνική σφραγίδα και έξω από το στενό πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε άλλο σημείο της ομιλίας του μίλησε για απόδειξη προόδου της εθνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και υπενθύμισε ότι εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής το 2022 κλείνει με ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας σχεδόν διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. «Ο δικός σας ρυθμός ανάπτυξης κ. Τσίπρα ήταν το 25% του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης τα τέσσερα χρόνια που ήσασταν κυβέρνηση», είπε. 

«Ανάπτυξη στην οικονομία αλλά και φροντίδα στην κοινωνία»

«Το 2021 ήταν καλύτερο από το 2022 και το 2022 ήταν καλύτερο από το 2021 και είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω πως το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομμιλία του επισημαίνοντας: «Στη διεθνή ύφεση λοιπόν, εμείς απαντάμε με ανάπτυξη. 
Οι εξαγωγές καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπως και οι επενδύσεις. Οι μεγάλοι οικονομικοί κολοσσοί προτιμούν την Ελλάδα. Οι εξαγωγές μας έχουν υπερβεί το 40%. Έχουμε αναγέννηση της ελληνικής μεταποίησης. Καταπολεμούμε την ανεργία. Προσθέσαμε 150.000 θέσεις το 2022. Από του χρόνου η οικονομία μας γυρίσει σε πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς η κυβέρνηση να παρεκκλίνει από τα δύο βασικά έργα».

Το Μετρό έφτασε στην Πειραιά. Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν του χρόνου τέτοια εποχή Mετρό και όχι μουσαμάδες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ανάπτυξη στην οικονομία αλλά και φροντίδα στην κοινωνία. Με γενναίες μεταρρυθμίσεις αλλά και με συνετές σταθμίσεις. Αυτές οι αρχές διαπνέουν τον τέταρτο προϋπολογισμό της κυβέρνησής μας. Δυστυχώς τον τρίτο σε συνθήκες διεθνών κρίσεων αλλά τον πρώτο μετά από 12 χρόνια με αποκλειστικά εθνική σφραγίδα και έξω από το στενό πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας».

«Σε πείσμα όσων λέγατε, το καλάθι του νοικουριού, δούλεψε και δουλεύει», είπε ακόμη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άλλο σημείο της ομιλίας του μίλησε για απόδειξη προόδου της εθνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και υπενθύμισε ότι εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής το 2022 κλείνει με ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας σχεδόν διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. «Ο δικός σας ρυθμός ανάπτυξης κ. Τσίπρα ήταν το 25% του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης τα τέσσερα χρόνια που ήσασταν κυβέρνηση», είπε.

Από το 2023 η οικονομία γυρίζει σε πρωτογενή πλεονάσματα - Ανοίγει δηλαδή ο δρόμος προς την επενδυτική βαθμίδα

«Στο τέλος του 2023 ο δημόσιος πλούτος θα έχει αυξηθεί κατά 45 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2018. Στη διεθνή ύφεση λοιπόν εμείς συνεχίζουμε να απαντάμε με ανάπτυξη. Όχι όμως μόνο με ποσοτική μεγέθυνση αλλά και ποιοτική αναβάθμιση καθώς διαφοροποιείται ο ίδιος ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός με αναφορά στις εξαγωγές και τις ξένες επενδύσεις. «Πίσω από αυτούς τους αριθμούς κρύβεται ουσιαστικά η αναγέννηση της ελληνικής μεταποίησης», προσέθεσε.

Τόνισε, επίσης, πως ένα δίδαγμα της πανδημίας ήταν ότι η εξάρτηση από τομείς κρίσιμους και ευαίσθητους σε διεθνείς διακυμάνσεις, όπως ο Τουρισμός, μπορεί να κλυδωνίσει μια κοινωνία όπως η ελληνική. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι αριθμοί δείχνουν ότι η ανάπτυξη καταπολεμά και τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία που δεν είναι άλλη από την ανεργία.

«Έτσι οι εργαζόμενοι αγγίζουν πλέον τα 4.200.000. Έχουμε ήδη προσθέσει σχεδόν 300.000 νέες δουλειές από το 2019 και 150.000 μόνον το 2022. Παράλληλα, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 9,7% μέσα στο 2022», εξήγησε.

Είπε ακόμη ότι «στο τέλος του 2023 το δημόσιο χρέος θα κινείται στο 160% του ΑΕΠ, έχοντας τη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ. Ενώ το 2022 θα είναι το τελευταίο έτος με πρωτογενές έλλειμμα. Από το 2023 η οικονομία γυρίζει σε πρωτογενή πλεονάσματα. Ανοίγει δηλαδή ο δρόμος προς την επενδυτική βαθμίδα».

ς ελληνικής μεταποίησης. Καταπολεμούμε την ανεργία. Προσθέσαμε 150.000 θέσεις το 2022. Από του χρόνου η οικονομία μας γυρίσει σε πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς η κυβέρνηση να παρεκκλίνει από τα δύο βασικά έργα».

«Σε πείσμα όσων λέγατε, το καλάθι του νοικουριού, δούλεψε και δουλεύει», είπε ακόμη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS