Πλεύρης: Στους 7 μήνες θα λήγουν τα πιστοποιητικά όσων δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

Πλεύρης: Στους 7 μήνες θα λήγουν τα πιστοποιητικά όσων δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός μετά την ανακοίνωση για την επίσπευση των υγειονομικών μέτρων, ανέφερε ότι μετά την Πρωτοχρονιά θα γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ειδικότερα, τόνισε ότι εξετάζεται να λογίζονται ως ανεμβολίαστοι όσοι έχουν κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου και έχει παρέλθει 7μηνο και δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση να λογίζονται και έτσι να χάνουν όσα προνόμια υπάρχουν, τόνισε. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αυτό έχει σχεδόν αποφασιστεί.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα

Ακόμη, για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ανέφερε ότι «δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια». Άφησε ανοικτό αυτό να γίνει για τους άνω των 50 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών να αφορά και τους άνω των 50 ετών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί κι άλλο η πίεση στο σύστημα υγείας. Άλλωστε, αυτές είναι οι πιο ευάλωτες στον κοροναϊό ηλικίες, που κινδυνεύουν περισσότερο με σοβαρή νόσηση ή με θάνατο.

Ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε χθες πως η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας. Όπως είπε, επί τάπητος θα τεθεί ο χρόνος που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά καθώς επίσης και η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ