Κορωνοϊός: Έρχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού «δύο ταχυτήτων» - Για ποιους λήγουν στους 9 και για ποιους στους 7 μήνες

Κορωνοϊός: Έρχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού «δύο ταχυτήτων» - Για ποιους λήγουν στους 9 και για ποιους στους 7 μήνες

Tα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες, με διαφορετική ημερομηνία λήξης μετά τη δεύτερη δόση

Ο φονικός ιός του κοροναϊού «σαρώνει» και μεγάλη είναι η ανησυχία, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση του νέου στελέχους Όμικρον, που αλλάζει τα δεδομένα.

Τα δεδομένα όμως, άλλαξαν ολοκληρωτικά και με την εφαρμογή της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Ειδικότερα, μετά την επίσπευση της διαδικασίας δημιουργούνται και στη χώρα μας πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κοροναϊού «δύο ταχυτήτων», καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες, με διαφορετική ημερομηνία λήξης μετά τη δεύτερη δόση.

Όπως έγινε γνωστό, από τις 13 Δεκεμβρίου:
-Για τους άνω των 60 ετών θα λήγουν στους επτά μήνες
-Για όλους τους υπόλοιπους θα λήγουν στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Σημειώνεται ότι μετά την τρίτη δόση τα πιστοποιητικά θα ισχύουν 9 μήνες για όλους.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως, όταν λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού κάποιος από την κατηγορία του εμβολιασμένου περνάει στην κατηγορία του ανεμβολίαστου, με τα rapid test και τους περιορισμούς, που ισχύουν.

Κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμούς

Αισιόδοξο ωστόσο, είναι το γεγονός, πως τα ραντεβού για εμβολιασμούς τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και αποτελούν το μεγάλο «όπλο» για την αναχαίτιση της πανδημίας που παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.009 κρούσματα, 99 νεκρούς και 697 διασωληνωμένους, αριθμούς, που μαρτυρούν την δύσκολη κατάσταση.

Σημειώνεται πως την αρνητική πρωτιά κατακτά η Αττική με πάνω από 2000 κρούσματα, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη που ξεπέρασε και πάλι τις 1000 μολύνσεις.

Η πρόταση του Θάνου Πλεύρη

Την ίδια ώρα, ο Θάνος Πλεύρης συμμετείχε στο Συμβούλιο των Eυρωπαίων Yπουργών Yγείας και πρότεινε τα πιστοποιητικά να ισχύουν λιγότερο από 9 μήνες και να συνδεθούν με τη διάρκεια της ανοσίας των εμβολίων.

«Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Eίναι το πρώτο μου Συμβούλιο Υπουργών Υγείας και είναι πάρα πολύ σημαντικά τα θέματα που θα συζητηθούν και για τον κανονισμό και για την Συνθήκη της πανδημίας, αλλά κυρίως για τη μεγάλη πρόκληση για την πανδημία Covid-19 που αντιμετωπίζουμε. Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες.

Πιστεύουμε ότι, σιγά σιγά, θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS