Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα μέτρα ελευθερίας των εμβολιασμένων

Στις 15:00 αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Open ξεκαθάρισε την ίδια ώρα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους. Όπως σημείωσε στις 10:00 το πρωί θα υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο ίδιος και ακολούθως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Τα μέτρα που εξετάζει η επιτροπή για τους εμβολιασμένους

Στις συζητήσεις εξετάζεται και η δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους.

Παράλληλα, στους αμιγείς χώρους δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα.

«Ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές

Επίσης, συζητείται οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην εμπίπτουν στα μέτρα που λαμβάνονται στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες» περιοχές. Να μπορούν, δηλαδή, να κυκλοφορήσουν μεταξύ 1:00 με 6:00 το πρωί και να υπάρχει μουσική στην εστίαση, κάτι που απαγορεύεται τώρα. Ωστόσο, θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο λιανεμπόριο.

«Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS