Πλεύρης: Παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα - Τρομερή η νοσηρότητα της «Δέλτα» - Πιέζεται το ΕΣΥ - Πού αποδίδει τους αυξημένους θανάτους

Πλεύρης: Παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα - Τρομερή η νοσηρότητα της «Δέλτα» - Πιέζεται το ΕΣΥ - Πού αποδίδει τους αυξημένους θανάτους

«Η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο»

Στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και τοποθετήθηκε επί των υφιστάμενων μέτρων.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα υπάρξει παράταση κατά μια εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν από την πρωτοχρονιά στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Εν συνεχεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής που συνεδριάζει σήμερα, αλλά θεωρεί «λογικό» να υπάρξει μια παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου «και αυτό το αντιλαμβάνονται τα μελή της επιτροπής».

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο, αλλά τα νοσοκομεία εξακολουθούν να πιέζονται από τη μετάλλαξη Δέλτα, η όποια, όπως ανέφερε, παρουσιάζει «τρομακτική νοσηρότητα» και εκεί οφείλονται και οι αυξημένοι θάνατοι των τελευταίων ημερών.

Παίδων Πεντέλης
Αναφορικά με τις αλλαγές στο γενικό νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ο κ. Πλεύρης τόνισε πως θα ισχύουν για έξι εβδομάδες και μετά θα επιστραφεί στην κανονικότητα.

«Σταμάτησε η απογευματινή – βραδινή εφημερία. Υπήρξε ένας φόβος των εργαζομένων ότι επίκειται η υποβάθμιση του νοσοκομείου με ένα προσωρινό μέτρο το οποίο θα είναι μόνιμο. Τους διαβεβαιώνω ότι όλο αυτό το πλαίσιο επιχειρησιακής λειτουργίας που αποφασίστηκε για να γίνουν εμβολιασμοί στην ηλικία 5 -11 θα διαρκέσει το πολύ έξι εβδομάδες. Μετά το νοσοκομείο θα γυρίσει στην κανονικότητά του».

Αναστολή εφημεριών
Σχετικά με την αναστολή των εφημεριών στο Παίδων Πεντέλης δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι αυτό να ενισχυθεί, αναφέροντας ότι έχουν γίνει 57 προσλήψεις και θα το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν άλλες 13 προσλήψεις.

«Αναλόγως το πώς θα κινείται η εμβολιαστική κάλυψη, το διάστημα των έξι εβδομάδων θα συμπτυχτεί. Το νοσοκομείο λειτουργεί το πρωί» είπε και τόνισε ότι «είμαστε σε μια ειδική περίοδο. Είναι προσωρινό το μέτρο. Αντιλαμβάνομαι ότι φέρνει προβλήματα στους κατοίκους των βορείων προαστίων».

Δείτε το σχετικό βίντεο

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ