Πλεύρης: Αν χρειαστεί θα κλιμακωθούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Τι είπε για υποχρεωτικότητα και κυρώσεις

Πλεύρης: Αν χρειαστεί θα κλιμακωθούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Τι είπε για υποχρεωτικότητα και κυρώσεις

Ο υπουργός τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.


Αναφορικά με το κύμα της πανδημίας καθώς και τους ενδεχόμενους επιπρόσθετους περιορισμούς που θα τεθούν στους ανεμβολίαστους μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
.Ειδικότερα, ο κ.Πλεύρης σημείωσε πως «αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα», ενώ αναφορικά με τη συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας ο υπουργός ανέφερε πως «αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις». «Ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή σχολίασε πως όσοι είναι επικουρικό προσωπικό δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να μην πληρώνονται. Ακόμη, αποκάλυψε ότι οι σύλλογοι ιατρών στα νοσοκομεία πιέζουν το υπουργείο να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Ο υπουργός τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ που έχουν διαθέσιμες, συμμετέχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS