ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Έτσι έγινε το ατύχημα με το F-16 στην Ανδραβίδα

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το ατύχημα
«Το έμψυχο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας κρίνεται ότι είναι πιο πολύτιμο από τα μέσα!


Η απώλεια ενός πιλότου είναι ανυπολόγιστη και ευτυχώς χθες αποφεύχθηκε», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με το χθεσινό ατύχημα του πολίτου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα που στοίχισε την απώλεια ενός F-16.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του, καθώς πρόλαβε να εγκαταλείψει εγκαίρως το F-16.

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για τη συμφωνία με το Ισραήλ για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε το συμβάν λέγοντας: «O χειριστής επιχείρησε επανειλημμένως να προσγειωθεί στο διάδρομο της Ανδραβίδας σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας, ο διάδρομος σχεδόν δεν φαινόταν! Στην τελευταία απόπειρα το αεροσκάφος παρουσίασε κλήσης με τάση να φύγει εκτός διαδρόμου, ο πύργος ελέγχου έδωσε εντολή για εγκατάλειψη. Την Τρίτη φορά που δόθηκε η εντολή ο πιλότος το εγκατέλειψε, ενεργοποιώντας την εκτίναξη του καθίσματος! Ευτυχώς είναι καλά γιατί αν το κάνει από τόσο κοντά στο έδαφος είναι επικίνδυνο! Μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ για εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία του αυτό έχει σημασία».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS