Νότης Μηταράκης: Καταθέτει στον Άρειο Πάγο τα στοιχεία για τους 38 μετανάστες στον Έβρο

Νότης Μηταράκης: Καταθέτει στον Άρειο Πάγο τα στοιχεία για τους 38 μετανάστες στον Έβρο

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα συναντήσει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο

Στον Άρειο Πάγο θα συνεχιστεί η υπόθεση των 38 μεταναστών που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε μια νησίδα του ποταμού Έβρου, στα μέσα του Αυγούστου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, θα συναντήσει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής την Τρίτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης θα συναντήσει αύριο Πέμπτη 01/09, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο προκειμένου να καταθέσει τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αναφορικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, από την ανάλυση των οποίων προκύπτουν σημαντικές ανακολουθίες.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης έχει υπογραμμίσει πως υπάρχουν σημαντικές ανακολουθίες στην υπόθεση του Έβρου, ενημερώνοντας σχετικά και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Δημοσιογράφος ως… μεταφραστής

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι δόθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης άδεια σε μέλη μιας ΜΚΟ να εισέλθουν στο ΚΥΤ Φυλακίου, ωστόσο στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ανταποκριτής ξένου μέσου ενημέρωσης, ο οποίος υπέβαλε παραπλανητικό αίτημα εισόδου ως μεταφραστής, ενώ πραγματικός σκοπός της επίσκεψης ήταν να συνομιλήσει και να προχωρήσει σε συνεντεύξεις με ορισμένους εκ των 38 μεταναστών.

«Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι παραβιάστηκαν κατ’ ελάχιστο οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπιστευτικότητας, όπως υπαγορεύονται στο Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, καθώς και ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος επέλεξε συνειδητά τον εμπαιγμό των ελληνικών αρχών», αναφέρεται σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ