Μηταράκης: Δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να δημιουργήσει κεκτημένα στο Αιγαίο

Μηταράκης: Δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να δημιουργήσει κεκτημένα στο Αιγαίο

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Τουρκία να δημιουργήσει κεκτημένα στο Αιγαίο, που δεν ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο» δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταρακης, με αφορμή τα αιτήματα από την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου για χορήγηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που δημοσιεύτηκαν, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο κ. Μηταρακης προσέθεσε πως αυτή την στιγμή απαιτείται  σοβαρότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα όπως έγινε τον Μάρτιο. 

Τόνισε ότι η επιτυχία της χώρα μας να κρατήσει τον Έβρο και τα νησιά μετακινεί την κρίση σε άλλα πεδία, ενώ στην Τουρκία υπάρχει ανάγκη εσωτερικής κατανάλωσης με αφορμή και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

Ο  εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι υποστήριξε σήμερα  πως «οι νέες περιοχές ερευνών που έχουν αιτηθεί τα ‘Τουρκικά Πετρέλαια’  για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα στον ΟΗΕ» .

«Η χώρα θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων  στην περιοχή την  οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα», προσέθεσε ο Ακσόι.

Σημειώνεται πως χθες, το απόγευμα της Δευτέρας, εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβης της Τουρκίας, στον οποίον επιδόθηκε διάβημα. 

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS