ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η συμφωνία με την Αίγυπτο επαναφέρει τη νομιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η επίσκεψή μου στην ακριτική Χάλκη, στη Δωδεκάνησο, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, τη διεθνή νομιμότητα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας - Αιγύπτου για τη μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους.

«Σήμερα, υπογράψαμε με την φίλη Αίγυπτο συμφωνία Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «χρειάστηκαν 15 χρόνια διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, με την οποία αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας στις Θαλάσσιες Ζώνες τους».

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για «μία συμφωνία καθ' όλα νόμιμη, που ικανοποιεί απόλυτα και τις δύο χώρες».

«Μία συμφωνία που δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή. Νομιμότητα που επιχειρήθηκε να διασαλευθεί από το παράνομο και ανυπόστατο Τουρκολιβυκό μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη υπογράμμισε ότι «με την Αίγυπτο, όπως και πριν λίγους μήνες με την Ιταλία, αποδείξαμε ότι η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια, την ειρήνη, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

«Εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα πορευτούμε με όλους τους γείτονές μας», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα πράξουν και εκείνοι το ίδιο».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS