Μηταράκης: Πρέπει να αποτρέψουμε τις παράνομες ροές μεταναστών

Μηταράκης: Πρέπει να αποτρέψουμε τις παράνομες ροές μεταναστών

«Το δίλημμα είναι ανάμεσα [από τη μια μεριά] στη παράνομη μετανάστευση, την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, τη διακινδύνευση ζωών και από την άλλη πλευρά στη νόμιμη μετανάστευση, τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και την παροχή διεθνούς προστασίας σε όσους πραγματικά το δικαιούνται.

Η επιλογή της Ελλάδας είναι σαφώς η τελευταία», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε ομιλία του στο συνέδριο «World Border Security Congress», που διεξάγεται στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «παράνομες ροές μεταναστών που προσπαθούν να παραβιάσουν τα εθνικά σύνορα, με τη βοήθεια και τη διευκόλυνση των εγκληματικών δικτύων λαθροδιακίνησης, πρέπει να αποτραπούν» και αυτό είναι «υποχρέωση που προκύπτει από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή ενεργούν με επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα στην ξηρά και τη θάλασσα, πολύ συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες, για όφελος όλης της EE» και συνέχισε λέγοντας ότι «για εμάς τα σύνορα υπάρχουν. Και γι' αυτό υπάρχουν τα σημεία ελέγχου, τα διαβατήρια και οι άδειες διαμονής. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ χερσαίων και θαλασσίων συνόρων. Αμφότερα τα αντιλαμβανόμαστε ως μια κοινή ευρωπαϊκή συνοριογραμμή που πρέπει να διαφυλαχθεί».

Αναφορικά με το Αφγανιστάν, επανέλαβε ότι «πρέπει να αποτρέψουμε μια νέα ανθρωπιστική κρίση, όπως η προηγούμενη του 2015, ενισχύοντας οικονομικά και με τεχνογνωσία την περιοχή ως προς τη δυνατότητα υποδοχής, ένταξης και διαχείρισης συνόρων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS