Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο το δηλητήριο που στάζετε στην ελληνική κοινωνία

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο το δηλητήριο που στάζετε στην ελληνική κοινωνία

Σφοδρή ήταν η σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με φόντο τα πρόσφατα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη.

Ο κος Μητσοτάκης κατηγόρησε ξεκάθαρα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση με τον Ρουβίκωνα και τους μπαχαλάκηδες, ενώ υπογράμμισε πως στόχος του τελευταίου είναι αποκλειστικά η δημιουργία νέων πλατείων αγανακτισμένων. Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρας πως «δεν είστε εχθρός μου. Εχθρός μας είναι ο κοροναϊος» κάνοντας παράλληλα λόγο για «υγειονομικό σαμποτάζ» της χώρας από τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που του υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας για την αστυνομική βία και στο «κατηγορώ» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα της Βουλής σημείωσε: «Σας επιστρέφω το κατηγορώ, εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία και τον φανατισμό».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Αναρωτιέμαι αν οι πολίτες που παρακολουθούν την σημερινή συζήτηση επιθυμούν ακόμα μια αντιπαράθεση υψηλοτάτων τόνων ή μια ουσιαστική συζήτηση. Για να δουν ποιος επενδύει στην ενότητα και ποιος ποντάρει στην ένταση». «Είχατε την ευκαιρία να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων αλλά χρησιμοποιήσατε 17 φορές την λέξη κατηγορώ», είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπραας κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας. Σας επιστρέφω το «κατηγορώ» γιατί εσείς επενδύετε στην υποκρισία και τον διχασμό», είπε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι από την περασμένη Δευτέρα που δέχθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Τσίπρα μεσολάβησαν τα θλιβερά γεγονότα της Τετάρτης. «Όλοι ανατριχιάσαμε με την επίθεση εναντίον του αστυνομικού που έπεσε αιμόφυρτος στον δρόμο. Οι πολίτες δεν επιζητούν μια ακόμα αδιέξοδη κοκορομαχία. Επιζητούν λύσεις» και συμπλήρωσε ότι επιχειρείται - από τον κ. Τσίπα - να ανάψει μια φωτιά για να κάψει την ασφάλεια των πολιτών.

Για την αστυνομική βία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο περιστατικό της περασμένης Κυριακής - όπου ο αστυνομικός ξυλοκόπησε τον πολίτη λέγοντας ότι η υπόθεση ερευνάται, ενω ο ίδιος με τη σειρά του καταδικάζει απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό και χωρίς να εξετάζει τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε. «Μόνο αν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να εμπνέει σεβασμό. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση ακόμα και όταν υβρίζεται και προπηλακίζεται. Οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Η αστυνομία βρέθηκε στην πλατεία επειδή επικρατούσε συνωστισμός. Μια αποστολή που εμείς της έχουμε αναθέσει» τόνισε.

Αναφερόμενος στην επιτροπή Αλεβιζάτου διερωτήθηκε τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα με τα γεγονότα αστυνομικής βίας, ενώ είπε ακόμα ότι «ο κ. Αλεβιζάτος ορθά επισημαίνει ότι μέχρι να αλλάξει ο τρόπος διερεύνησης των περιστατικών υπήρχε μια ομερτά. Παρά τα βήματα που έχουν γίνει η αστυνομία μας έχει ακόμα δρόμο για να γίνει αυτή που αρμόζει σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Έχω μια ευθύνη ως πρωθυπουργός της χώρας να ζητήσω μια συγγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από την αστυνομία και επί των δικών μας και επί των δικών σας ημερών». Επίσης θύμισε στον Αλέξη Τσίπρα πως «Εσείς χρησιμοποιήσατε τα ΜΑΤ και την αστυνομία επί των ημερών σας», είπε ο πρωθυπουργός, «με προληπτικές προσαγωγές για να προστατεύσετε την δική σας εικόνα».

Οι προτάσεις Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας:
Όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ πρέπει να φέρουν καταγραφή εικόνας και ήχου. Θα έχουμε αντιδράσεις από την αρχή προστασίας δεδομένων.
Δυνατότητα συνεργασίας με άλλες αστυνομίες, όπως η γαλλική για να ενισχύσουμε τα ψυχογραφικά τεστ, για να δούμε αν κάποιος αστυνομικός έχει ροπή στη βία.

Το ΥΠ.ΠΟ έχει αναλάβει δέσμευση να φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών
Ο Συνήγορος του πολίτη να αποκτήσει Ειδικό βοηθό συνήγορο με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών
Κύριε Τσίπρα προσπαθείτε να δημιουργήσετε νέες πλατείες αγανακτισμένων

«Πολιτικός αρχηγός είπε ανερυθρίαστα πως δέχεται το ρίσκο να υπάρξουν συγκεντρώσεις» ανέφερε - συνεχίζοντας την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός. «Το κάνετε αυτό στην κορύφωση της πανδημίας» συμπλήρωσε και τόνισε πως «δεν χρειάζεται κ. Τσίπρα καμία επιστημονική έρευνα πως σε αυτή τη συγκυρία μαζικές συνάξεις αποτελούν υπερμεταδότη του κορονοιού. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε κ. Τσίπρα; Να πείτε λοιπόν πως το αγαθό της διαμαρτυρίας είναι υπέρτερο του αγαθού της δημόσιας υγείας. Αναλαμβάνετε λοιπόν το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και η πίεση στο ΕΣΥ, επιχειρείτε συνειδητά να μετατρέψετε σε αντικυβερνητικό επιχείρημα την δικαιολογημένη κόπωση. Να δημιουργήσετε νέες πλατείες αγανακτισμένων και να ζωντανέψετε τα ίδια επιχειρήματα που σας έφεραν στην εξουσία» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, επιλέγει την δημόσια υγεία ως πεδίο πολιτικής δράσης

«Αφού απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, επιλέγετε την δημόσια υγεία ως πεδίο πολιτικής δράσης. Δεν θα σας βγει σε καλό» είπε στη συνέχεια της απάντησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον ρώτησε: «Γνωρίζετε ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που να στηρίζει ανοιχτά δημόσιες συγκεντρώσεις αναλαμβάνοντας το ρίσκο διασποράς του ιού;».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο περιστατικό της περασμένης Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του αστυνομικού και εξήγησε πως «ήδη διερευνάται και ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Το καταδικάζω απερίφραστα ανεξαρτήτως του τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση και να ακολουθεί τους κανόνες ακόμη και όταν υβρίζεται και προπηλακίζεται», συμπλήρωσε.

Να μην αδικήσουμε συλλήβδην την αστυνομία επειδή υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής βίας

«Έχουν γίνει πάνω από 11 εκατομμύρια έλεγχοι, με ευγένεια και χωρίς κανένα πρόβλημα» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην Ελληνική Αστυνομία. «Όταν κατηγορείτε κ. Τσίπρα τους αστυνομικούς, στοχοποιείτε παιδιά της διπλανής πόρτας» είπε στη συνέχεια και ανέφερε «Πόσες φορές αστυνομικοί μπήκαν στη μάχη του κορονοϊού; Ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Να μην αδικήσουμε συλλήβδην την αστυνομία επειδή υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής βίας. Ευθύνες θα αποδοθούν. Επικαλείστε μία υπόθεση, αυτή του Ινδαρέ, που δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει και η εικόνα στην διαδικασία της δίκης ήταν διαφορετική από την πρώτη εντύπωση, στην οποία εσείς μείνατε» συμπλήρωσε.

Εσείς κ. Τσίπρα χρησιμοποιήσατε τα ΜΑΤ και την Αστυνομία για να προστατεύσετε την δική σας εικόνα

«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε κ. Τσίπρα με την τοποθέτηση του κ. Αλιβιζάτου ότι μόνον αρρωστημένα μυαλά θα συμφωνούσαν με την διαπόμπευση ενός πρύτανη» ρώτησε ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια της ομιλίας του, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την τοποθέτηση Αλιβιζάτου εάν η υπόθεση Κουφοντίνα τοποθετηθεί στις σωστές της διαστάσεις, δηλαδή μία σύγκρουση ενός περιθωριακού ρεύματος υπέρ της τρομοκρατικής βίας με το κράτος δίκαιου τότε η ένταση θα υποχωρήσει;».

Και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κατηγόρησε πως: «Εσείς χρησιμοποιήσατε τα ΜΑΤ και την Αστυνομία για να προστατεύσετε την δική σας εικόνα. Κάνατε προληπτικές προσαγωγές πριν από τις ομιλίες σας; Εξαρτάται από ποια πλευρά είστε όταν πέφτουν οι μολοτόφ, αυτό δεν είχατε πει κ. Τσίπρα στον κ. Τζαβάρα».

Ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι υπέστησαν κρούσματα αστυνομικής βίας και για την δική μου διακυβέρνηση και για την δική σας

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας από στελέχη της αστυνομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «ενισχύουμε ουσιαστικά τον Συνήγορο του Πολίτη για τέτοια περιστατικά» και αφού κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως και κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης υπήρξαν περιστατικά αστυνομικής βίας, είπε «ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι υπέστησαν κρούσματα αστυνομικής βίας και για την δική μου διακυβέρνηση και για την δική σας».

Είναι ντροπή που η νεολαία του κόμματός σας φωνάζει το σύνθημα να μετονομαστεί η Πλατεία Συντάγματος σε Πλατεία Κουφοντίνα, κάτω από τα πανό "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη"

Αναφερόμενος στη συνέχεια σε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα φέρει νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση των Αστυνομικών», αλλά και πως «Ο Συνήγορος του Πολίτη θα αποκτήσει ειδικό συνήγορο αποκλειστικά για τέτοια περιστατικά με 10μελές προσωπικό», όπως είπε.

Ωστόσο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αρχίσατε να κινητοποιείστε στο πλευρό του περιθωρίου» και απευθυνόμενος για μια ακόμα φορά προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Με τη νεολαία του κόμματος σας να φωνάζει το σύνθημα να μετονομαστεί η Πλατεία Συντάγματος σε Πλατεία Κουφοντίνα, κάτω από τα πανό "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη" Ντροπή!».

Δεν έχετε δικαίωμα να επιστρέφετε την χώρα σε συνθήκες διχασμού

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην υπόθεση Κουφοντίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «γύρω από το θέμα του Κουφοντίνα πολλοί θέλησαν να ξαναγράψουν την ιστορία. Ίσως κάποιοι ποντάρουν ότι οι σημερινοί 20αρηδες δεν γνώρισαν τον Παύλο Μπακογιάννη, ένα άτακτο παιδί της παράταξης του που σίγουρα θα τον ψήφιζαν οι σημερινοί νέοι εάν σήμερα ζούσε».

Για να συνεχίσει την επίθεσή του στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «Στη Νέα Σμύρνη ήσασταν εσείς του ΣΥΡΙΖΑ με τους αναρχικούς και τους χούλιγκαν. Κάνατε υγειονομικό σαμποτάζ στην χώρα. Εάν ξέρατε τι θα ακολουθούσατε στη Νέα Σμύρνη, δεν ήσασταν αφελείς αλλά πολιτικά μοιραίοι. Το άγριο λιντσάρισμα του αστυνομικού σας βρήκε απροετοίμαστους, σας είχαμε προειδοποιήσει» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε με μια αναφορά στη Σία Αναγνωστοπούλου που «με ανάρτηση είπε πως στη Νέα Σμύρνη οι κάτοικοι υπερασπίζονται τις γειτονιές τους απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποστεί από την ίδια του την ψυχή, που με τη φωνή του πρώην βουλευτή σας, Κυρίτση απειλεί. Όταν υποκρίνεστε τον σοσιαλδημοκράτη θα υπάρχει πάντα ένας βουλευτής σας, ο Βαρεμένος, που θα αποκαλυπτεί τι πραγματικά σκέφτεστε. Είπε ότι όλα τα εγκλήματα τα έκαναν οι πολιτικοί του Κέντρου. Δικαίωμα σας να επιστρέφετε στο 3%, αλλά δεν έχετε δικαίωμα να επιστρέφετε την χώρα σε συνθήκες διχασμού. Θα ήταν κέρδος εάν το σύνθημα "η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν" το αφήσετε πίσω σας κ. Τσίπρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και απευθυνόμενος στους νέους - όπως είπε - τόνισε «δεν κουνάω το δάχτυλο, ανοίγουμε τα αυτιά μας για να σας ακούσουμε, δεσμεύομαι να κάνω την διακυβέρνηση φιλικότερη προς τον πολίτη».

Η βία δεν γεννά βία κ. Τσίπρα, γεννά μόνον χάος - Το δικό μας σύνθημα είναι ο διάλογος γεννά διάλογο, ο διάλογος γεννά πρόοδο

«Αλίμονο εάν ζητούσαμε από τους νέους να παραιτηθούν από την αμφισβήτηση», είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Μέσα από αυτήν την αμφισβήτηση θα συναντηθούμε με τη νέα γενιά. Η βία όμως δεν της ταιριάζει, ο διχασμός είναι μαρασμός, μη βάζετε φωτιά στους δρόμους, βάλτε φωτιά στις σκέψεις σας» συμπλήρωσε.

«Πως είναι δυνατόν σήμερα να μιλάτε με όρους της δεκαετίας του 50; αυτό το κόμμα νομιμοποίησε το ΚΚΕ το 1974, ο Παύλος Μπακογιάννης το 1989 έκανε την εθνική συμφιλίωση, και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε από τον Χαρίλαο Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Όταν ένα κόμμα της Βουλής βαδίζει δίπλα στον Ρουβίκωνα τροφοδοτείτε την ένταση. Η βία δεν γεννά βία κ. Τσίπρα, γεννά μόνον χάος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «μετά τις εκλογές ανέλαβα την δέσμευση να εγγυηθώ την ασφάλεια και την ενότητα και σε αυτή μου την αποστολή θα μείνω συνεπής. Η ομαλότητα είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψω να ξαναζήσουμε φαινόμενα κατάλυσης της δημόσιας τάξης όπως αυτά του 2008, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «το δικό μας σύνθημα είναι ο διάλογος γεννά διάλογο, ο διάλογος γεννά πρόοδο».

Για την πανδημία

Ο πρωθυπουργός απάντησε στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα για αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη από πλευράς θανάτων -ήτοι, είναι στις χώρες με τις λιγότερες απώλειες. Δεν αποτύχαμε, είναι ψέμα και το ξέρετε, υπογράμμισε, ενώ επικαλέστηκε και τα στοιχεία για την ύφεση 8,2% στη χώρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση τα κατάφερε καλύτερα στην πανδημία και ακόμα καλύτερα στην οικονομική κρίση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πανδημία σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα καθώς όπως είπε οι ΜΕΘ έχουν διπλασιαστεί και κάθε μέρα γίνονται 35.000 εμβολιασμοί.

«Αν είμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε θρηνήσει μια μικρή κωμόπολη», είπε ακόμα. Λέτε ανερυθρίαστα ψέμματα και ξέρετε ότι είναι ψέμματα αλλά το λέτε, πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός είπε ότι όλα όσα πετύχαμε είχαν τίμημα. Αναφέρθηκε επίσης στη νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε χθες. «Είπατε για χάντρες στην μεσαία τάξη. Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι χάντρα στην μεσαία τάξη; Η δυνατότητα να μην επιστραφεί το 50% της επιστροφής των τριών πρώτων επιστρεπτέων προκαταβολών είναι χάντρες; Δεν μπορώ να καταλάβω αν πιστεύετε αυτά που λέτε», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη αλλά «έχουμε μπροστά μας κάποιες εβδομάδες για να χτίσουμε ένα τείχος εμβολιασμού. Είπε ακόμα ότι ένας χρόνος με διαδοχικούς περιορισμούς μας έχει κουράσει. Καταλαβαίνω την αγωνία του επαγγελματία, του νέου, του πρωτοετή φοιτητή, του 17χρονου και της 17χρονης, που αναρωτιούνται τι θα γίνει και δεν ήθελαν να περάσουν έτσι την τελευταία χρονιά στο σχολείο. Την δυσκολία της γιαγιάς που δεν μπορεί να αγκαλιάσει τα εγγόνια της. Όλοι έχουμε έναν λόγο να παραπονιόμαστε. Η αγανάκτηση δεν πρέπει να είναι τυφλή. Εσείς μπορεί να με βλέπετε για εχθρό αλλά εγώ δεν σας βλέπω έτσι. Ο εχθρός είναι άλλος».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην φράση Τσίπρα ότι δέχεται το ρίσκο στις συγκεντρώσεις. Είπε ότι στην κορύφωση της πανδημίας διοργανώνει πορείες και συγκεντρώσεις. Δεν χρειάζεται επιστημονική έρευνα για να τεκμηριώσουμε ότι σε αυτή την συγκυρία οι μαζικές συνάξεις με ένταση και χωρίς μάσκες είναι υπερμεταδότης για τον κορονοϊό. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Αν συμφωνείτε τότε πρέπει να πείτε ότι το αγαθό της διαμαρτυρίας, είναι υπέρτερο του αγαθού της ανθρώπινης ζωής και ότι συνειδητά αναλαμβάνετε το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και να ασκήσετε επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη στάση αυτό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιχειρείτε συνειδητά να ψαρέψετε στα θολά νερά της πανδημίας και να δημιουργήσετε νεοαγανακτισμένους. Χούντες, πληρωμένα ΜΜΕ κράτος αυταρχισμού και επιστροφή στην δεκαετία του ’50».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν γνωρίζει ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που να στηρίζει ανοιχτά εν μέσω κοροναϊού συγκεντρώσεις αναλαμβάνοντας το ρίσκο και συμβάλλοντας στην διασπορά του.

«Στην πανδημία και την οικονομία τα πήγαμε καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εσείς το βιολί σας κ. Τσίπρα "αποτύχατε, αποτύχατε"» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσης.

«Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες εβδομάδες προκειμένου να χτίσουμε ένα ασφαλές τείχος ανοσίας για να μπορέσουμε να ανοίξουμε με άσφαλεια την οικονομική δραστηριότητα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του επιχειρηματία που μένει μακριά από την δουλειά του, την αγωνία του νέου που δεν μπορεί να βγει να δει τους φίλους του, την αγωνία του φοιτητή που μένει μακριά από το Πανεπιστήμιο, την αγωνία της γιαγιάς, που δεν μπορεί να αγκαλιάσει τα εγγόνια της».

«Η οργή δεν μπορεί να είναι τυφλή» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εσείς κ. Τσίπρα δεν είστε εχθρός μου. Εχθρός μας είναι ο κοροναϊος. Σε αυτές τις περιστάσεις η κοινωνίες χρειάζονται ενότητα, αλληλεγγύη».

Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κατα τη διάρκεια της δευτερολογίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους ξεκινώντας την ομιλία του: «Μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείτε ενώ σας δόθηκε η ευκαιρία να χαμηλώσετε τους τόνους να επενδύετε στην ένταση, στην πόλωση και τον διχασμό. Είναι το μόνο που ξέρετε να κάνετε καλά. Το πολιτικό σας βιογραφικό άρχισε να γράφεται στις πλατείες των Αγανακτισμένων», είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

«Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό που κάνετε είναι επικίνδυνο»; «Είστε βαθιά γελασμένος αν νομίζετε ότι μπορείτε να ξαναστήσετε τέτοιο σκηνικό έντασης. Η νεολαία είναι ώριμη αλλά και θυμωμένη γιατί η πανδημία της στέρησε έναν χρόνο ελευθερίας και θέλει όταν λήξει η πανδημία να μην πάει σε ένα πανεπιστήμιο κατεστραμμένο από μπαχαλάκηδες», είπε ακόμα.

«Όσο κι αν επιμένει ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην πανδημία, η χώρα κατάφερε και πέτυχε εκεί που απέτυχαν άλλες για να περιορίσει όσο είναι δυνατόν τις ανθρώπινες απώλειες. Είστε ψεύτης και λέτε ψέματα για να επενδύσετε στην αγανάκτηση και στον θυμό. Και το κάνετε ανερυθρίαστα. Όταν μιλάτε για τις πορείες και τις διαδηλώσεις εγώ σας κατέθεσα μελέτες ότι όταν υπάρχει επαναλαμβανόμενος συγχρωτισμός αυτό οδηγεί σε συνθήκες υπερ-μετάδοσης. Στο δίλημμα προστασία της ανθρώπινης ζωής και στην ενεργή συμμετοχή σε διαδηλώσεις πως απαντάτε;»

Μητσοτάκης : Το δηλητήριο που στάζετε στην ελληνική κοινωνία είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο

«Λυσσάξατε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ο Κ. Μητσοτάκης και συνέχισε και τι δεν έχετε πει ως κόμμα. Και σας ερωτώ: αν το πετύχουμε η κυβέρνηση ωφελείται ή ο ξενοδόχος; Πόσες παρωπίδες έχετε στην προσπάθειά σας να απαξιώσετε πολιτικά την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας. Το δηλητήριο που στάζετε στην ελληνική κοινωνία είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι αγνοεί την λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη και τόνισε πως είναι σύμφωνος με όσα αποφασίζονται.

Απάντηση για τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός θύμισε στον κ. Τσίπρας, ότι ο αρχηγός που είχε επιλέξει η κυβέρνησή του ήταν παρών σε κομματικές συγκεντρώσεις. «Για τους συνταξιούχους που σπάσατε στο ξύλο δείξατε την ίδια ευαισθησία με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου που ταρακούνησε και σόκαρε την ελληνική κοινωνία», είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Μητσοτάκης : Ποτέ δεν ακούστηκε από την ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία ο Πρωθυπουργός τόνισε «επειδή κάποιοι από εμάς βιώσαμε με σκληρό τρόπο τα γεγονότα του ’89 και πολλά είχαν ειπωθεί στην ένταση της στιγμής να σας θυμίσω ότι εκείνος ο οποίος έγραφε βιβλία και μιλούσε για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατία ήταν ο Πάνος ο Καμμένος με τον οποίο συγκυβερνήσατε».

«Δεν ακούστηκε ποτέ από εμάς το παραπάνω όπως δεν ακούστηκε ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Κανένας καταδικασμένος τρομοκράτης δεν έχει την δυνατότητα να επιλέξει την φυλακή της προτίμησής του και θα γίνει ότι είναι δυνατόν να κρατηθεί ο Κουφοντίνας ζωντανός» και συνέχισε

«σας ζήτησα κ. Τσίπρα να αποκηρύξετε το σύνθημα “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Επιλέξατε να μην απαντήσετε. Κάνατε μια ιστορική αναφορά σε εμβληματικές προσωπικότητες τις οποίες η παράταξή μας τιμά. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι η επίκληση δείχνει προσωπική ανασφάλεια ως μέτρο σύγκρισης με εσάς. Αυτή την καθαρή γραμμή εσείς δεν την υποστηρίζετε» είπε ο Κ. Μητσοτάκης. «Η επίκληση των ιστορικών καταβολών της αριστεράς δεν ξεπλένει τις δικές σας ευθύνες. Η χώρα χρειάζεται ενότητα και εσείς 18 φορές χρησιμοποιήσατε το ρήμα “κατηγορώ”. Ήσασταν κατώτερος των περιστάσεων ως πρωθυπουργός και είστε κατώτερος των περιστάσεων ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», κατέληξε κλείνοντας στην δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άνοιξε τη συζητηση αφού σε δική του ερώτηση απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό ενώ είπε ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αυτό που έγινε στην Νέα Σμύρνη αλλά στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν φρόντισε να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών στην συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης και μίλησε για διχαστικό διάγγελμα του πρωθυπουργού και στοχοποίηση και συκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο Αριστοτέλειο και την επέμβαση της αστυνομίας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ήθελε να προκαλέσει εκκενώνοντας την κατάληψη.

Πριν ξεκινήσει εξέφρασε την συμπαράστασή του σε όλους τους πολίτες που υπέστησαν όπως είπε κακοποιητικές συμπεριφορές από αστυνομικούς αλλά και στον αστυνομικό ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης στη Νέα Σμύρνη. «Αυτά τα φαινόμενα είναι απεχθή και δεν είναι ανεκτά και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια αστυνομικών και πολιτών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS