Ο Μητσοτάκης ζήτησε τη λίστα των αστυνομικών που είναι στην προστασία δημοσίων προσώπων, μετά την υπόθεση Φουρθιώτη

Ο Μητσοτάκης ζήτησε τη λίστα των αστυνομικών που είναι στην προστασία δημοσίων προσώπων, μετά την υπόθεση Φουρθιώτη

Η υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος έχει στη διάθεσή του αστυνομικούς για την φύλαξη και ασφάλειά του προκάλεσε την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον κατάλογο με τα ονόματα των αστυνομικών που βρίσκονται στην προστασία δημοσίων προσώπων. Μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιηθεί επαναξιολόγηση των αποφάσεων βάσει των οποίων έχουν παραχωρηθεί αστυνομικοί στη φύλαξη δημοσίων προσώπων.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, φαίνεται πως πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται στις θέσεις τους και επί των προηγούμενων κυβερνήσεων και δεν τοποθετήθηκαν από την παρούσα ηγεσία του υπουργείου, είχαν και εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν ακόμα και σε προσωπικές εξυπηρετήσεις προκειμένου να διατίθενται αστυνομικοί σε δημόσια πρόσωπα.
Μετά όμως από την παρέμβαση του πρωθυπουργού και τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας στο υπουργείο θα μπει τέλος στη διάθεση αστυνομικών σε δημόσια πρόσωπα, για τα οποία δεν προκύπτει πως αποτελούν στόχο και διατρέχουν κίνδυνο.

Η υπόθεση Φουρθιώτη
Εντωμεταξύ, αποσύρονται οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή, μετά από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από τη συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

Σχετική ανακίνωση είχε εκδώσει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρ. Σπίρτζης:

«Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κύριο Φουρθιώτη;

Όσα αποκαλύπτονται για τον κ. Φουρθιώτη προκαλούν πολλά ερωτηματικά και απαιτείται άμεση απάντηση τόσο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε:

· Ισχύει ότι έχουν παραχωρηθεί 14 αστυνομικοί για φύλαξη του κ. Φουρθιώτη και μάλιστα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με καθημερινές κλοπές, με υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα σε βαθμό που να μην βγαίνουν ούτε οι τυπικές βάρδιες;
· Ισχύει ότι του έχουν παραχωρηθεί 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα;

· Ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκρίνει φύλαξη για τον γνωστό Μένιο Φουρθιώτη, με αριθμό ρεκόρ 14 αστυνομικών και 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα, για ποιόν λόγο και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε;

· Γιατί παρά τη σκληρά επικριτική ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συνεχίζεται η φύλαξή του;

· Ποιος του παρέχει αυτή τη σκανδαλώδη προστασία και την απαράδεκτη συμπεριφορά επιτρέποντας τη σύλληψη φωτορεπόρτερ που έκανε τη δουλειά του και μηνύσεις σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσιογράφους, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμη και σε αστυνομικούς;

Τελικά, τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;

Περιμένουμε δημόσιες απαντήσεις.

Και επειδή ως συνήθως δεν τις δίνετε θα υποχρεωθείτε να τις δώσετε μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Τι λέει ο ίδιος ο παρουσιαστής
Ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης, με ανακοίνωση του δικηγόρου του, δεν διαψεύδει ότι φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς, αλλά αντιθέτως ισχυρίζεται ότι η η «ΕΛ.ΑΣ. έχει γνωματεύσει οκτώ φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι αποτελεί ευπαθή στόχο».

Αναλυτικά η δήλωση:

Σε σχέση με τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο από χθες το βράδυ κατόπιν αναρτήσεως τέως Υπουργού Υγείας σε βάρος του εντολέως μας Μαίνανδρου Φουρθιώτη, επισημαίνουμε ότι πράγματι -ως ο ίδιος δημοσιοποίησε -ήδη έχει κατατεθεί σχετική μήνυση, καθώς και κατά δημοσιογράφου-εκδότη της εφημερίδος Documento, ο οποίος ανήρτησε και αναπαρήγαγε στον ιστότοπο που διαχειρίζεται τις ύβρεις του ανωτέρω τέως Υπουργού, ενώ η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και από έτερους δημοσιογράφους που επικαλούνται πηγές εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ανωτέρω είναι προφανές ότι έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο σε βάρος του εντολέως μας με σκοπό να τον αποδομήσουν και να καταφέρουν την απόλυτη απαξίωση του προσώπου του. Οι ισχυρισμοί και τα δήθεν γεγονότα που παρατίθενται στα ως άνω δημοσιεύματα προβάλλονται σκοπίμως από τους ανωτέρω εν γνώσει της αναλήθειας τους προκειμένου να δημιουργήσουν στο κοινό δυσμενείς εντυπώσεις εις βάρος του εντολεώς μας, και πλήττουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή του.

Το αυτοκίνητο που παρουσιάζεται ψευδώς ως δήθεν τεθωρακισμένο όχημα της ΕΛ.ΑΣ ανήκει στον κ. Μαίνανδρο Φουρθιώτη.

Χαρακτηριστικό του ψεύδους των εν λόγω δημοσιευμάτων είναι ότι το αυτοκίνητο το οποίο παρουσιάζεται να οδηγεί ο εντολέας μας καταχρώμενος υποτίθεται κρατικούς πόρους, είναι στην κατοχή του νομίμως, καθώς του έχει παραχωρηθεί η χρήση του από την εταιρία συμφερόντων του «PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ», στην οποία ο εντολέας μας έχει την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Για όλα τα ανωτέρω φυσικά υφίστανται έγγραφα που αποδεικνύουν την πρωτοφανή αναλήθεια των αναρτήσεων των ανωτέρω και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και στα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα της ως άνω εταιρίας.

Τέλος, σημειούται ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία της Αστυνομίας να προφυλάξει τα επιχειρησιακά της απόρρητα έγγραφα που αφορούν στο πρόσωπο του εντολέως μας, τα οποία αναπαράγονται συνεχώς σε πλήθος ιστοσελίδων, είναι τουλάχιστον άξια διερεύνησης και εκθέτει εξακολουθητικά σε μέγιστο κίνδυνο την ασφάλεια του ενώ μάλιστα η ίδια η ΕΛ.ΑΣ έχει γνωματεύσει οκτώ (8) φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι αποτελεί ευπαθή στόχο.

Τα αποδεικτικά έγγραφα για όλα τα ανωτέρω είναι στη διάθεση οιουδήποτε Δικηγόρου επιθυμεί να ελέγξει την αλήθεια των ισχυρισμών μας.

Αθήνα, 31-03-2021

Η πληρεξουσία δικηγορική εταιρία

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS