Η Λίνα Μενδώνη απαντά σε Τσίπρα για την υπόθεση Λιγνάδη – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτησή της

Η Λίνα Μενδώνη απαντά σε Τσίπρα για την υπόθεση Λιγνάδη – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτησή της

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας αναμένεται να βρεθεί σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς η ίδια σε έκτακτη συνέντευξη τύπου θα απαντήσει σε όσα της καταλόγισε χθες για την υπόθεση Λιγνάδη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση της.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας χθες στην διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Οι ηθοποιοί στον καιρό του Covid-19 και του #metoo», ζήτησε την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη γιατί όπως είπε «για δύο εβδομάδες συγκάλυπτε τις καταγγελίες μέχρι την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ενάμιση χρόνο ο Μητσοτάκης έχει αδειάσει τους μισούς υπουργούς φόρα παρτίδα. Είναι η πρώτη φορά που μία υπουργός αδειάζει τον κύριο Μητσοτάκη. Η Μενδώνη είπε ότι δεν τον ήξερε. Φορτώνει τις ευθύνες στον Μητσοτάκη. Άρα την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους και όχι η κυρία Μενδώνη» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Επί 20 ημέρες δεν βγαίνει ο πρωθυπουργός μπροστά και να πει ότι ως ο πρώτος πολίτης της χώρας “ενθαρρύνω όλους να βγουν να μιλήσουν”. Δεν μπορούν τέτοια ζητήματα να τα αντιμετωπίζουμε με όρους συγκάλυψης ή ενοχής. Πρέπει να είμαστε καθαροί και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους».

«Απειλητικά τηλεφωνήματα»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε επίσης ότι μαθαίνει «πως πολλοί και πολλές δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα, πρέπει όλοι εμείς να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι που έχουν κακοποιήσει πρέπει να δικαστούν και αν είναι ένοχοι να προχωρήσει η υπόθεση. Η σεξουαλική κακοποίηση αφήνει τραύματα ανεξίτηλα στο σώμα και στη ψυχή του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να είμαστε ανεκτικοί απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα», κατέληξε.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι την παραίτηση της υπουργού ζητούν και πολλοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες οι οποίοι ιδεολογικά δεν βρίσκονται κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι οποίοι πρωτοστατούν στην εξυγίανση του κλίματος στον κόσμο του θεάματος.

Σημειώνεται ότι οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος στην διαδικτυακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Γιώτα Αργυροπούλου, η Μαρία Κανελλοπούλου, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Όμηρος Πουλάκης, η Κλέλια Ρενέση, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαριάννα Τουμασάτου, η Τάνια Τσανακλίδου και ο Αιμίλιο Χειλάκη. Την συζήτηση συντόνισαν οι Άννα Ελεφάντη και Μάριος Αθανασίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS