Στις 10 η συζήτηση πολιτικών αρχηγών -Τι θα πει ο Μητσοτάκης

Στις 10 η συζήτηση πολιτικών αρχηγών -Τι θα πει ο Μητσοτάκης

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται η σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών με κύριο θέμα το ζήτημα των σεξουαλικών υποθέσεων. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στηρίξει τη Λίνα Μενδώνη και να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα για το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου στην Ελλάδα γύρω από το «Me Too».

Κατά την συζήτηση στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί για την «καμπάνια χυδαιότητας που ο ίδιος και το κόμμα του έχουν αποδυθεί», όπως κατηγορεί τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη εγκαλούν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από τη στρατιά των troll τους στο διαδίκτυο έφθασαν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για #ΝΔ_παιδεραστές», μετατρέποντας ένα μείζον θέμα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε «ελληνικό QAnon».

Το κυρίαρχο ζήτημα, όμως, σήμερα στη Βουλή - από πλευράς του πρωθυπουργού τουλάχιστον – δεν θα είναι η υπουργός Πολιτισμού αλλά οι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν στο εξής σε νομικό και θεσμικό επίπεδο για το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλων συναφών αδικημάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει μια σειρά μέτρων που αφορούν σε αδικήματα σε εργασιακούς χώρους όπως η κακοποίηση, η απειλή άσκησης βίας και η άσκηση βίας, αλλά και ειδικότερα για το χώρο του θεάτρου. Θα ανακοινώσει και επιμέρους μέτρα ειδικά για ανηλίκους, τόσο νομικής φύσης όπως οι αλλαγές σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα, όπως και άλλα.

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει, βέβαια, τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει δημόσια αν υιοθετεί τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη, του Κώστα Βαξεβάνη, της Τάνιας Ελευθεριάδου και άλλων, που συνδέουν την κυβέρνηση με την παιδεραστία. «Πρέπει να διαλέξει ποιο πρόσωπο θα έχει», αναφέρει χαρακτηριστικά συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αναμένεται να ζητήσει, επίσης, συνολικά από το πολιτικό σύστημα να βγει πάνω από αυτή τη λασπομαχία, να δείξει ενότητα απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και φυσικά μηδενική ανοχή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS