Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Πέρασε η τροπολογία με ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την αποχή

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Πέρασε η τροπολογία με ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την αποχή

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέρασε το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε πριν από λίγο στη Βουλή η συμπληρωματική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που βάζει μπλόκο στην εκλογική κάθοδο του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη, στις εκλογές.

Η ρύθμιση που ψηφίστηκε ως τροπολογία στο ερανιστικό και τελευταίο νομοσχέδιο της παρούσας Βουλής, παραπέμπει τον έλεγχο και την κρίση των κομμάτων για τη συμμετοχή στις εκλογές στην πλήρη σύνθεση (πρόεδρο και μέλη) του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Υπέρ της προωθούμενης διάταξης ψήφισε, εκτός της ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διατήρησε τις επιφυλάξεις του, έκρινε ωστόσο πως στην παρούσα συγκυρία προέχει η απαγόρευση της εκλογικής καθόδου στον Κασιδιάρη.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ οχυρώθηκε πίσω από την πρόταση Αλιβιζάτου, έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα και επέστρεψε στο κοινοβουλευτικό εμπάργκο, απέχοντας από την ψηφοφορία.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση) καταψήφισαν για τους δικούς τους το καθένα λόγους.

Βορίδης για κόμμα Κασιδιάρη: «Όλοι μαζί έπρεπε να πούμε ότι οι εγκληματίες δεν μπορεί να παριστάνουν τα πολιτικά κόμματα»

Στην τοποθέτησή του, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία, τονίζοντας πως «όλοι μαζί έπρεπε να πούμε ότι οι εγκληματίες δεν μπορεί να παριστάνουν τα πολιτικά κόμματα».

«Θα πω ναι, έχουμε κοινή στόχευση. Αφού εμείς καταθέτουμε αυτή την πρόταση και σε τελευταία ανάλυση έχουμε την πλειοψηφία και το βάρος και την ευθύνη αυτής, συμφώνησε και το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνεται ευρύτερη πλειοψηφία, η στρατηγική στόχευση όλων είναι κοινή, μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί δεν την ψηφίζετε; Με τις επιφυλάξεις σας» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης, και πρόσθεσε: «Στρατηγικά αυτό δεν εξηγείται. Επειδή έχουμε μεταξύ μας μια νομική συζήτηση, καταλήγουμε να ακυρώνουμε τη στρατηγική των διατάξεων και την κεντρική στρατηγική πολιτική; Προτεραιότητα για σας ήταν το νομικό επιχείρημα και όχι η στρατηγική στόχευση; Θυσιάσατε τη στόχευση, να είμαστε μαζί στην κατεύθυνση αυτή, για τη νομική ακριβολογία; Αυτό θέλετε να πιστέψω;».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ