Μητσοτάκης: Θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στην Ολομέλεια συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την ενίσχυση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τη ρύθμιση με την οποία χορηγείται επίδομα ύψους 105 έως 500 ευρώ στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στα πλοία του Στόλου, ενώ ενδέχεται να αναφερθεί και στο νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση, ώστε να ισχύσει από το 2024, ταυτόχρονα με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν κύκλοι, θέλει να δείξει έμπρακτα την αναγνώριση του έργου και της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρωθυπουργός να κάνει κι έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και μια σύγκριση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στην τροπολογία-«μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, βάσει της οποίας θα αποκλείονται από τις εκλογές όλοι όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η συγκεκριμένη τροπολογία θα ψηφιστεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να παραμεριστούν οι αντιπολιτευτικές διαφορές και σκοπιμότητες και να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ