Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Σας γύρισε μπούμερανγκ η πρόταση μομφής -Ο Τσακαλώτος που ξεκίνησε τους πλειστηριασμούς αισθάνεται άβολα

Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Σας γύρισε μπούμερανγκ η πρόταση μομφής -Ο Τσακαλώτος που ξεκίνησε τους πλειστηριασμούς αισθάνεται άβολα

Με σαφή μηνύματα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση μομφής κατά του Χ. Σταϊκούρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Βουλή, έκανε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, τοποθετήθηκε για όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα και δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε αυτή τη περίοδο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τον υπουργό Οικονομικών, την ώρα που υπάρχουν πολλαπλά μέτωπα ανοιχτά. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό πως το κόμμα του προσπαθεί να διχάσει την χώρα, την ώρα που χρειάζεται συσπείρωση εν μέσω της πανδημίας, αλλά και των τουρκικών προκλήσεων.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι την περασμένη Πέμπτη είχαμε την τουρκική navtex, την απόφαση του δικαστηρίου για την φυλάκιση της Χρυσής Αυγής και τα νέα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μία πρόταση δυσπιστίας, η οποία τελικά καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ανανεώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη της προς τον Χ. Σταϊκούρα.

«Ήταν ώρες που η εθνική εγρήγορση συναντούσε την δημοκρατική αξιοπρέπεια. Υπήρχε ανάγκη για κινητοποίηση και περιφρούρηση της δημόσιας υγείας. Ήταν μια σπάνια συγκυρία που απαιτούσε πατριωτική συσπείρωση και αλληλεγγύη. Ήταν μοναδική ευκαιρία να αρθούμε όλοι πάνω από την καθημερινότητα των διαφορών μας. Όμως αυτές τις στιγμές επιλέξατε πιεσμένος από εσωκομματικά αδιέξοδα και από την αμφισβήτηση επιτρέψατε να διχάσετε και να παραπλανήσετε. Υποβάλλατε πρόταση δυσπιστίας στην πιο ακατάλληλη στιγμή, κάνατε δυο λάθη μαζί» είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Σας γύρισε μπούμερανγκ η πρόταση δυσπιστίας

«Μετατρέπεται σε μπούμερανγκ η πρόταση δυσπιστίας. Ο κ. Τσακαλώτος που ξεκίνησε τους πλειστηριασμούς αισθάνθηκε άβολα αυτές τις μέρες όχι ο Σταϊκούρας. Σας τα θύμισε και ο κ. Λαφαζάνης. Με υπογραφή Τσακαλώτου καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας όπως προβλεπόταν από το νόμο Κατσέλη. Τον οποίο είχατε καταψηφίσει ενώ η ΝΔ τον είχε ψηφίσει. Ευχαριστούμε που επαναφέρατε στη μνήμη των πολιτών το μέγεθος της υποκρισίας σας», συνέχισε ο πρωθυπουργός κάνοντας έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την πως είχε καταψηφίσει τον Νόμο Κατσέλη, όταν η ΝΔ παρά τις ενστάσεις της, τον είχε ψηφίσει.

Ολοι οι Έλληνες στεκόμαστε μαζί απέναντι στις δυσκολίες που τις θεωρούμε αντιπάλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις δυσκολίες τις θεωρεί συμμάχους. Ελπίζει να ευνοηθεί από την δυσωδία του διχασμού», είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Εγώ είμαι εδώ για να ενώσω, όχι να διχάσω

Και ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μέλημά του είναι να ενώσει τους Ελληνες και όχι να τους διχάσει.

«Παρά τα όποια λάθη, η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία επειδή δίνει μάχες και τις κερδίζει, και κάνει μεταρρυθμίσεις. Το δικό μου μέλημα κ. Τσίπρα θα είναι πάντα να ενώνω και να συνθέτω όχι να διχάζω. Γι'αυτό σταματήστε να συντηρείτε αναίτια την πολιτική αντιπαράθεση» είπε ο πρωθυπουργός.

Τι είπε ο πρωθυπουργός για την πρώτη κατοικία

Κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει «εξαγωγή της δικής σας κρίσης στην κοινωνία» και είπε ότι «πάνω στην κινδυνολογία χτίσατε την πολιτική σας καριέρα. Δεν μπορείτε να διχάζετε τους πολίτες με έωλα συνθήματα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα. Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα βρεθεί κάποια στιγμή, η νόσος του λαϊκισμού όμως παραμένει ανίατη» είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι δίνει δυνατότητα να διαγραφούν χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες «προφανώς με μια απώλεια περιουσίας, αλλά να τελειώσει επιτέλους οριστικά αυτή η πληγή για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι με το υφιστάμενο πλαίσιο θα ταλαιπωρούνται μια ζωή, χωρίς να μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή».

«Η πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για επαναγορά πρώτης κατοικίας για συμπολίτες που δεν έχουν δυνατότητα να κρατήσουν για κάποιο μεταβατικό διάστημα την κυριότητα είναι να αποφευχθεί η έξωση. Έχουμε το θάρρος να προωθήσουμε σε οριζόντια τομή στο ζήτημα ιδιωτικού χρέους. Όχι γιατί μας το επιβάλουν οι πιστωτές γιατί είναι προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων και όσων σήμερα στενάζουν κάτω από το βάρος του ιδιωτικού χρέους», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης για την έξαρση της πανδημίας

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στάθηκε και στο ζήτημα της πανδημίας. Οπως τόνισε, παρά την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων, η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες είναι σε καλύτερη κατάσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη, παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία για τα κρούσματα ανά 100.000, τον δείκτη θετικότητας, αλλά και τον δείκτη θνησιμότητας.

«Αυτά, λοιπόν, είναι τα δεδομένα. Για να σταματήσει, επιτέλους, αυτή η «καραμέλα» και αυτή η άδικη κριτική, όχι στην Κυβέρνηση, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην Πολιτική Προστασία, στους εθελοντές οι οποίοι υποστηρίζουν όλη αυτή τη σύνθετη διαδικασία», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος προς την κα Γεννηματά, η οποία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ερχονται 15.000 προσλήψεις στις Ενοπλες Δυνάμεις

Τέλος, ο πρωθυπουργός στάθηκε και στις Ενοπλες Δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται τόσο με αντικατάσταση των παλιών mirage όσο και με προσωπικό, καθώς προανήγγειλε 15.000 νέες προσλήψεις.

«Η χώρα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, έχει Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και έχει αποδείξει στο πεδίο, όποτε και όπως χρειάστηκε, την αποτρεπτική της ισχύ. Και να σας πω και κάτι, κ. Τσίπρα; Ναι, εμείς πήραμε την απόφαση. Η δική μας κυβέρνηση πήρε την απόφαση να δρομολογήσει ένα τολμηρό αλλά λελογισμένο, ταυτόχρονα, εντός των αντοχών της ελληνικής οικονομίας εξοπλιστικό πρόγραμμα για την επόμενη δεκαετία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS