Απάντηση Σκρέκα στον Τσίπρα για τη μείωση κατά 50% που εξήγγειλε στους λογαριασμούς ρεύματος - «Δίνουμε ήδη 62% έκπτωση»

Απάντηση Σκρέκα στον Τσίπρα για τη μείωση κατά 50% που εξήγγειλε στους λογαριασμούς ρεύματος - «Δίνουμε ήδη 62% έκπτωση»

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση από πλευράς κυβέρνησης και συγκεκριμένα από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, χθες από το Συνέδριο, και αφορούσε την μείωση κατά 50% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών.

Πιθανόν ο πρώην πρωθυπουργός να πιάστηκε αδιάβαστος γι' ακόμη μία φορά καθώς με σημερινή του παρέμβαση σε πρωϊνή εκπομπή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργειας Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι οι εκπτώσεις που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών μέχρι 300 kWh αγγίζουν το 62%, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «Ένας καταναλωτής θα πλήρωνε τον Απρίλιο 0,44 ευρώ ανά kWh. Με τα μέτρα στήριξης που ανακοινώσαμε, η τελική έκπτωση για τα νοικοκυριά είναι 0,27 ευρώ ανά kWh».

Σχετικά με τις επιχειρήσεις διευκρίνισε ότι η έκπτωση τον Απρίλιο φθάνει πάνω από 50% (52%-54%).

Συνολικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στηρίζονται 4 εκ. νοικοκυριά και 1,2 εκ. μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τον Απρίλιο, όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σκρέκας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS