Γιατί η Γεννηματά απέπεμψε τον Λοβέρδο -Η επόμενη μέρα

Γιατί η Γεννηματά απέπεμψε τον Λοβέρδο -Η επόμενη μέρα

Η Φώφη Γεννηματά έκανε τον δικό της «ανασχηματισμό» στο ΚΙΝΑΛ -στον απόηχο του κυβερνητικού που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - αποπέμποντας τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Πιθανόν θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις αναδιάταξης στο εσωτερικό του κόμματος, τόσο ενόψει της πιθανότητας εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και - κυρίως - λόγω της επικείμενης εσωκομματικής αναμέτρησης για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο τέλος του χρόνου.

Από τη Χ. Τρικούπη υποστηρίζουν ότι δεν είχε καμία πολιτική προέκταση η αποπομπή Λοβέρδου αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο αναδιάταξης και αξιοποίησης όλων των στελεχών σε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων. Ωστόσο, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι άλλη.

Η Φώφη Γεννηματά, εκτιμάται ότι θέλησε να στείλει ένα μήνυμα με την κίνηση αποπομπής Λοβέρδου, μόνο που αποδέκτης δεν ήταν η Κουμουνδούρου, όπως κάποιοι την ερμήνευσαν, αλλά το Μαξίμου. Με άλλα λόγια η Φ. Γεννηματά δεν θέλησε να κλείσει το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ με την καρατόμηση ενός στελέχους που έχει καταστήσει σαφή τη διαφωνία του, αλλά να στείλει μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν προτίθεται να προσχωρήσει σε καμία λογική συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Στόχος, φυσικά η προσπάθεια συγκράτησης ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. «Η Φώφη θα δώσει την "μητέρα των μαχών" μέχρι τις εκλογές για την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ και την προσπάθεια να το καταστήσει διακριτή πολιτική δύναμη. Με ό,τι και αν βγάλει αυτό, γνωρίζοντας το ρίσκο που εμπεριέχει. Ωστόσο, δεν πρόκειται να ταχθεί (προεκλογικά τουλάχιστον) υπέρ συνεργασίας με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση. Ξεχάστε το!» διαβεβαιώνει συχνός συνομιλητής της Φ. Γεννηματά.

Ξεκίνησαν οι «φράξιες» στο ΚΙΝΑΛ μετά την ρήξη

Τις ομαδοποιήσεις και το… μέτρημα υποστηρικτών και «κουκιών» στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής πυροδότησε η χθεσινή σκληρή σύκγρουση της Φώφης Γεννηματά με τον Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή την «καθαίρεση» του δεύτερου από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος. Σε κάθε πλευρά άρχισαν να συνωστίζονται… υποστηρικτές και «λοχαγοί» προετοιμαζόμενοι για την… μάχη των μαχών, που δεν θα είναι άλλη από την εκλογή νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ (που είναι ανοικτό το πότε θα γίνει).

Γύρω από την Φώφη Γεννηματά υπάρχει μια προστατευτική «φρουρά», κυρίως ιστορικών στελεχών και θεματοφυλάκων των παραδόσεων του ΠΑΣΟΚ. Στην κατηγορία αυτή είναι οι παλαιότεροι Κώστας Λαλιώτης, Κώστας Γείτονας και Μιλτιάδης Παπαϊώννου, καθώς και οι νεότεροι Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας και Μανώλης Όθωνας. Όλοι τους θεωρούν καταστροφική τη συζήτηση για την ηγεσία.

Τη δική του ομάδα συγκροτεί σταδιακά ο Ανδρέας Λοβέρδος, ποντάροντας στις επαφές που έχει με τα εκσυγχρονιστικά στελέχη αλλά και στη στενή προσωπική σχέση που έχει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρότι ο τελευταίος δεν δείχνει καμία διάθεση να εμπλακεί στα εσωκομματικά ζητήματα. Ο κ. Λοβέρδος επιθυμεί επί της ουσίας να εκφράσει τις διαθέσεις της πλειονότητας των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής που είναι σφόδρα «αντισυριζα», για αυτό και έσπευσε να δηλώσει ότι προσωπικά δεν θεωρεί ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις.

Στο πλευρό του έσπευσε από χθες να ταχθεί και η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, η οποία μιλώντας μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 δήλωσε «η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν δικαίωμά της αλλά ακατανόητη». Παράλληλα, ανέφερε με νόημα πως «έπρεπε να στηριχθεί ο αγώνας που έδωσε o Ανδρέας Λοβέρδος τόσα χρόνια και μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον έχει διαρκώς στοχοποιημένο».

Ωστόσο εσωκομματικός πόλος έχει συγκροτηθεί και γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επιθυμεί να ενισχύσει τους δεσμούς του με την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο πλέον ισχυρός σύμμαχός του είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Άριστες είναι οι σχέσεις του με τους βουλευτές Γιώργο Φραγκίδη και Δημήτρη Κωνσταντοπούλο, ενώ συνομιλεί σταθερά με τους βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Απόστολο Πάνα. Σε οργανωτικό επίπεδο «τρέχουν» οι Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ πολύ ισχυρό είναι το δίκτυο του κ. Ανδρουλάκη με τα νεότερα στελέχη, τους συνδικαλιστές, αλλά και τους πρώην βουλευτές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ