Πως υποδέχθηκε ο πολιτικός κόσμος την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Πως υποδέχθηκε ο πολιτικός κόσμος την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Ο επίλογος της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής γράφτηκε με τη δικαιοσύνη να κρίνει ένοχη ολόκληρη την ηγετική της ομάδα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε μια ιστορική απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. Αναλυτικά, ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Παπάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

O πολιτικός κόσμος για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας υποδέχθηκαν με χαμόγελα και αισιοδοξία τη σημερινή ιστορική απόφαση για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μιλάει για νίκη της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Μητσοτάκης: Σήμερα έκλεισε ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας - Νίκησε η Δημοκρατία

Το σημαντικό μήνυμα ότι «με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας», έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ιστορική απόφαση που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και έκρινε ένοχο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Γιώργο Ρουπακιά.

Σακελλαροπούλου: Η Δημοκρατία μπορεί να ανατρέψει κάθε προσπάθεια υπονόμευσής της

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους», υπογράμμισε η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή της με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκο.

Τσίπρας: Μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας, μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας

«Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν, και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ. Στους μάρτυρες κατηγορίας, στους συνηγόρους και σε κάθε πολίτη που ένωσε το βηματισμό του με το αντιφασιστικό κίνημα». Τονίζει ότι «το πιο μεγάλο ευχαριστώ, όμως, το χρωστάμε στη Μάγδα Φύσσα. Για τον επίμονο και μοναχικό της αγώνα, εφτά χρόνια τώρα. Για τον Παύλο της, αλλά και για τα παιδιά όλων μας. Για να μπορούνε να ζήσουν σε αυτή τη χώρα, χωρίς τη βία και το δηλητήριο του φασισμού».

Γεννηματά : Δικαίωση για τα θύματα και τη Δημοκρατία

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και την Δημοκρατία. Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Βαρουφάκης: Αγώνας ξανά από την αρχή εναντίον των ιδεών τους

«Οι φασίστες, οι ναζί κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να εμποτίσουν την ελληνική κοινωνία με αυτές τις δηλητηριώδεις. Το ΜέΡΑ25 μετά την καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής θα αρχίσει τον αγώνα ξανά από την αρχή εναντίον των ιδεών τους»

Κουτσούμπας: «Στη φυλακή οι ένοχοι, κανένας εφησυχασμός»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολίασε την ιστορική απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή, κάνοντας επίκληση και στον στίχο «τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

«Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους Χρυσαυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει «στη δίκη προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους» τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

«Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό» προσθέτει ο κ Κουτσούμπας και καταλήγει στη δήλωσή του:

«Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή: ‘Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον’».

Σαμαράς: Σήμερα η δημοκρατία νίκησε

«Σήμερα δικαιώνεται η Δημοκρατία και οι εθνικές και ευρωπαϊκές αξίες μας» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του για την απόφαση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, και αναφερόμενος στο άνοιγμα της δίωξης επί κυβερνήσεώς του επισήμανε: «Πολύ απλά, δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το εθνικό και δημοκρατικό μας καθήκον».

Παπανδρέου : Ομοθυμία στην καταδίκη της Χρ. Αυγής, ευθύνη μας να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον

«Η απόφαση του δικαστηρίου, σηματοδοτεί την ευθύνη όλων μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου, δημοκρατικού, και κυρίως διαφορετικού μέλλοντος. Σήμερα δεν κρινόταν μόνο η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, κρινόταν η Πολιτεία μας και η λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου, για την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS