Έρχεται οριστικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη - Πρόσθετη παρέμβαση στη Βουλή τη Δευτέρα

Έρχεται οριστικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη - Πρόσθετη παρέμβαση στη Βουλή τη Δευτέρα

Η κυβέρνηση φαίνεται να είναι αποφασισμένη ώστε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να μπει οριστικό μπλόκο στο μόρφωμα του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη να πάρει μέρος στις εκλογές.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μάκης Βορίδης στην ΕΡΤ, «η παρέμβασή μας θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα».
Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται πολλές συζητήσεις επί του θέματος, ιδίως μετά την ανάληψη της θέσης του προέδρου στο κόμμα «Έλληνες» από τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος iefimerida, η τεχνική προσθήκη την οποία σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση προβλέπει ότι τον έλεγχο και την ευθύνη της απόφασης για την συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές θα λάβει η ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής επιτροπή που συγκροτείται από τον Πρόεδρο και ελέγχει την νομιμότητα των κομμάτων που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

«Είμαστε σε εγρήγορση, οτιδήποτε θεσμικά χρειαστεί να συμπληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη που θα κλείσει η Βουλή, εδώ είμαστε να το κάνουμε», επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «επαρκές πλαίσιο υπάρχει, έτσι ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε εγκληματική οργάνωση με οποιουσδήποτε «μπροστινούς» ή με οποιονδήποτε μανδύα, να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών». Η αφετηρία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας βρίσκεται στην σκέψη ότι πρόκειται για μία πολύ κρίσιμη απόφαση για την ίδια την Δημοκρατία και με ειδικό βάρος για την λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού και για αυτό κρίνεται απαραίτητη η έγκριση της ολομέλειας του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι μόνο μιας επιμέρους σύνθεσης του που ορίζεται από τον πρόεδρο του. «Δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός», είναι η άποψη που διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ