Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι δείχνουν οι ανερμάτιστες κινήσεις Παπανδρέου πριν τον β' γύρο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι δείχνουν οι ανερμάτιστες κινήσεις Παπανδρέου πριν τον β' γύρο

Με μια αψυχολόγητη κίνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο έλειψε να βάλει μπουρλότο στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, την Κυριακή.

Ο πρώην πρωθυπουργός αίφνης -τρία μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες του β' γύρου και αφού είχαν ανακοινωθεί από την Τρίτη τα τελικά αποτελέσματα ομόφωνα από την ΕΔΕΚΑΠ, όπου έχει την πλειοψηφία ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου- ανακάλυψε καταγγελίες για παρατυπίες σε κάλπες του πρώτου γύρου. Μια κίνηση που ερμηνεύτηκε από αρκετούς ως προάγγελος ηρωικής εξόδου του από την κούρσα ηγεσίας.

Οπως υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου, ύστερα από διασταύρωση καταγγελιών προέκυψε ότι στο 20% των εκλογικών τμημάτων του πρώτου γύρου βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια (2.700, δειγματοληπτικά, όπως ισχυρίζεται, με άλλα λόγια το 1% του συνολικού αριθμού των ψήφων). Ο κ. Παπανδρέου έστειλε επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ ζητώντας να διερευνήσει εις βάθος τις εν λόγω καταγγελίες, «ώστε, εκτός των άλλων, να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής», όπως αναφέρει.

Τον άδειασε και η ΕΔΕΚΑΠ

Εκτός από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τον Γ. Παπανδρέου άδειασε και η ίδια η ΕΔΕΚΑΠ. Σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Πέμπτης, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, η Επιτροπή - όπου την πλειοψηφία διαθέτει σημειωτέον ο πρώην πρωθυπουργός - επισημαίνει ότι εξετάζει όλα τα θέματα για μη τήρηση των οδηγιών της (υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τις καταγγελίες) και προσθέτει με νόημα πως «δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ