ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Ξεκάθαρο προβάδισμα με διψήφια διαφορά της ΝΔ έναντι στον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν πείθει η αντιπολίτευση Τσίπρα

Σε μια δύσκολη για τον τόπο και την κυβέρνηση συγκυρία, με την πανδημία να παραμένει βραχνάς, αλλά και την ακρίβεια να προκαλεί μεγάλες αβεβαιότητες στους πολίτες, η ΝΔ με 35,5% διατηρεί προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24,5%) στην πρόθεση ψήφου.

Μάλιστα, το ποσοστό της ΝΔ εμφανίζει μια οριακή αύξηση 0,2% έναντι της μέτρησης του προηγούμενου μήνα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα. Σε ό,τι αφορά στα άλλα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης (7,1% έναντι 6% στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8% (6,2% τον Σεπτέμβριο),η Ελλ. Λύση με 3,5% (3,4%), το ΜΕΡΑ 25 με 2,9% (2,9%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% (1,6%) και η Δημιουργία 1.1% (1,2%). Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο αριθμό (10,4%), ενώ οι λοιποί (άλλο κόμμα-λευκό, άκυρο-δεν θα ψηφίσω) 7,4%.

dimoskopisi 1

Η σταθερή διαφορά υπέρ της ΝΔ σε αυτήν την συγκυρία ασφαλώς και μπορεί να εγείρει ερωτήματα, με δεδομένο ότι στο πρώτο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου που δημοσιεύτηκε χθες, τόσο η ανησυχία της κοινής γνώμης για τις προοπτικές της οικονομίας εκφράζεται με αυξημένες αρνητικές γνώμες όσο και η εντεινόμενη κριτική για βασικές κυβερνητικές επιλογές θα προοιώνιζαν ένα κλείσιμο της ψαλίδας. Αυτό δεν συμβαίνει. Το ερώτημα είναι, γιατί.

dimoskopisi 2

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS