Δημοσκόπηση Alco: Συντριπτική υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα - Έξι στους δέκα θέλουν πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος

Δημοσκόπηση Alco: Συντριπτική υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα - Έξι στους δέκα θέλουν πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος

Νέα ενδιαφέροντα ευρήματα αποτυπώνει το β' μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Kώστας Παναγόπουλος, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τη Μαρία Νικόλτσιου και την Έφη Μπαρμπάτση.

Χθες, στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco φαίνεται ότι η ΝΔ ανεβάζει στροφές και πλέον έχει προβάδισμα της τάξης των 6,2 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφανίζει σημαντικά στοιχεία επανασυσπείρωσης. Επιπλέον, το 51% λέει «όχι» σε κυβέρνηση ηττημένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύγκριση της πρωθυπουργίας του με εκείνη του Αλέξη Τσίπρα υπερτερεί καταφανώς, καθώς το 40% τον θεωρεί καλύτερο πρωθυπουργό, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα. «Κακοί και οι δύο» απαντά το 30% στο β' μέρος της έρευνας για τον Alpha.

alco 2504 1

Στην ίδια λογική κινούνται οι ψηφοφόροι και για τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ένας στους τέσσερις (40%) θεωρεί καλύτερη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 29% απαντά ότι ήταν κακές και οι δύο, ενώ το 27% αξιολογεί ως καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα.

alco 2504 2

Alco: Έξι στους δέκα θέλουν πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος

Οι πολίτες «καίνε» επίσης την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ».

Έξι στους δέκα θεωρούν ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος, ενώ μόλις το 25% θεωρεί ότι μπορεί να είναι άλλο πολιτικό πρόσωπο.

alco 2504 3

Επιπλέον, το 33% αποκομίζει θετική και πολύ θετική εικόνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι 47% που απαντά αρνητικά.

alco 2504 4

Η απογοήτευση από την πολιτική παραμένει υψηλά μετά την τραγωδία των Τεμπών, καθώς το 34% (έναντι 32%) δηλώνει αυτό το συναίσθημα ως κυρίαρχο. Η ανασφάλεια πάντως μειώθηκε κατά τι τον Απρίλιο (19% έναντι 20%), ενώ κατέπεσε εντυπωσιακά το συναίσθημα της οργής (19% από 33%).

alco 2504 5

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ