Δημοσκόπηση GPO: Στο 5,9% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Μπροστά με 32,8% στην πρόθεση ψήφου η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση GPO: Στο 5,9% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Μπροστά με 32,8% στην πρόθεση ψήφου η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ασφαλής για την πρώτη θέση των εκλογών της 21ης Μαΐου αισθάνεται η κυβέρνηση

Στην τελική ευθεία για την εθνική κάλπη της 21ης Μαΐου, η νέα έρευνα της GPO για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» επικεντρώνεται στους εκλογικούς συσχετισµούς που διαµορφώνονται τη δεδοµένη χρονική συγκυρία και στην επιρροή των κοµµάτων λίγες εβδοµάδες πριν από την ετυµηγορία των πολιτών.

Γίνεται φανερό από τα στοιχεία της µέτρησης ότι η Ν.∆. ανακτά σε σηµαντικό βαθµό το χαµένο έδαφος που της προκάλεσε η εθνική τραγωδία των Τεµπών, επανερχόµενη σε ποσοστά που κατέγραφε πριν από το σιδηροδροµικό δυστύχηµα. Ετσι, σήµερα εµφανίζεται στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου µε ποσοστό 32,8%, έναντι 31,4% που είχε στις αρχές του Απριλίου και 29,5% που κατέγραφε τον Μάρτιο. Σηµειώνει, εποµένως, άνοδο 1,4% σε σχέση µε την προηγούµενη δηµοσκόπηση και 3,3% σε σχέση µε τον Μάρτιο, όταν βρέθηκε στο χαµηλότερο ποσοστό της κατά τη διάρκεια αυτού του εκλογικού κύκλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, συνεχίζει σταθερά να ανεβάζει τα ποσοστά του και βρίσκεται σήµερα στο 26,9% από 26,6% στις αρχές Απριλίου και 25,6% τον Μάρτιο. Η άνοδός του, ωστόσο, παραµένει αργή, καθώς, τη στιγµή που καταγράφεται µια αύξηση της συσπείρωσης του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύεται και µια δυσκολία διείσδυσης σε άλλα εκλογικά ακροατήρια, που είναι απαραίτητα για να µπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Την ίδια αδυναµία διεύρυνσης φαίνεται να αντιµετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η εκλογική επιρροή εµφανίζεται µειωµένη στο 9% έναντι των προηγούµενων µετρήσεων.

Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 εµφανίζονται σταθερά, κρατώντας τις δηµοσκοπικές δυνάµεις που είχαν κερδίσει µετά τον Μάρτιο, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης περιορίζουν τη δυναµική της και τη φέρνουν οριακά πάνω από το 3%, το εκλογικό όριο το οποίο σε αυτήν τη µέτρηση πιάνουν οι «Ελληνες» του Κασιδιάρη, η συµπεριφορά των οποίων αποτελεί έναν από τους άγνωστους παράγοντες της επόµενης αναµέτρησης, καθώς ακόµη δεν γνωρίζουµε αν θα τους επιτραπεί τελικά η συµµετοχή.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS