Ανασχηματισμός: Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί - Ποιες αλλαγές γίνονται στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί - Ποιες αλλαγές γίνονται στην κυβέρνηση

Στις 11.30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ξεκινήσει ήδη να τηλεφωνεί στους νέους υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Τσιάρας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Χρήστος Κέλλας υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επιστρέφει στην κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας υπουργός Ανάπτυξης, ενώ η Νίκη Κεραμέως μετακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών και αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας. Στο εν λόγω υπουργείο πραγματοποιείται ολικό λίφτινγκ, καθώς ο Κώστας Καραγκούνης μπαίνει στο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Εργασίας, ενώ εκτός υπουργείου τίθεται η μέχρι πρότινος αρμόδια υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Κώστας Γκιουλέκας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ειδικότερα chief of Staff στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ρόλος του θα είναι αυτός του συνδετικού κρίκου, προκειμένου να φτάνουν όλα τα ζητήματα εκτέλεσης του κυβερνητικού έργου στον πρωθυπουργό, καλύπτοντας το κενό Μπρατάκου.

Ο Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών. Υφυπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Βασίλης Σπανάκης, ενώ υφυπουργός Εσωτερικών παραμένει η Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Υφυπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Χρήστος Δήμας στη θέση του Χάρη Θεοχάρη, ενώ υφυπουργός Πολιτισμού ο Ιάσων Φωτήλας. Παράλληλα, η Κατερίνα Παπακώστα αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη θέση της Μαρίας Κεφαλά.

Με όλες τις παραπάνω αλλαγές γίνονται σαφή δύο πράγματα: η «στροφή» σε Μακεδονία - Θεσσαλία, με στόχο την μεγαλύτερη «εκπροσώπηση» των εν λόγω περιοχών στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό και βουλευτές της γαλάζιας παράταξης, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν περάσει την πόρτα κάποιου υπουργείου τα τελευταία 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμετακίνητοι φαίνεται πως είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και ο Βασίλης Κικίλιας στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους ο Θεόδωρος Σκυλακάκης (υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Χρήστος Σταϊκούρας (υπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός Οικονομίας), Νίκος Παπαθανάσης (αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών). Σταθερός στη θέση του διατηρείται και ο Γιώργος Φλωρίδης (υπουργός Δικαιοσύνης).

Εκτός κυβερνητικού σχήματος τίθενται επίσης ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δημήτρης Καιρίδης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ