Αναχώρησε από την Κρήτη ο Πομπέο

Αναχώρησε από την Κρήτη ο Πομπέο

Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Μετά τις συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την φιλοξενία από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μεταβαίνει σήμερα στην Ρώμη, ολοκληρώνοντας μια σημαντική επίσκεψη στην χώρα μας.


Νωρίς το πρωί, μαζί με την σύζυγό του επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος τους, το οποίο θα τους μεταφέρει από την Κρήτη στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης θα συναντηθεί με τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο και με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Στο Βατικανό θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Πιέτρο Παρολίν, αλλά όχι με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος διεμήνυσε ότι «δεν συναντά πολιτικούς από χώρες στις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη προεκλογική εκστρατεία».

https://twitter.com/SecPompeo/status/1310936023652880384?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1310936023652880384%7Ctwgr%5Eshare_0&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.parapolitika.gr%2Fpolitiki%2Farticle%2F1067911%2Fanahorise-apo-tin-kriti-o-pobeo%2F


Χθες στα ελληνικά ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φιλοξενία του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που μου έδειξε την αληθινή έννοια της ελληνικής φιλοξενίας», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μάικ Πομπέο.


Στην ίδια ανάρτηση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατέστησε σαφές πως η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βασίζεται στο ισχυρό θεμέλιο των δεσμών των δύο λαών, μια απόδειξη των κοινών αξιών των χωρών μας και της διαρκούς φιλίας τους.

Ο κ. Πομπέο συνοδεύει την ανάρτηση από μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ να γευματίζουν στην αυλή της οικίας του κ. Μητσοτάκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS