Άκης Σκέρτσος: Η σύζυγός μου είναι αυστηρή και με «γειώνει» – Ο μεγαλύτερος φόβος μου για τον γιο μου είναι η υγεία του

Άκης Σκέρτσος: Η σύζυγός μου είναι αυστηρή και με «γειώνει» – Ο μεγαλύτερος φόβος μου για τον γιο μου είναι η υγεία του

Στο «MEGA Καλημέρα» και την Ελεωνόρα Μελέτη παραχώρησε συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, και μεταξύ άλλων μίλησε και για τον χαρακτήρα του, για την περιπέτεια υγείας του γιου του, την «Τζίντζερ» και την ισορροπία ανάμεσα σε λογική και ευαισθησία.

«Κατά βάση είμαι ένας ντροπαλός άνθρωπος, δεν μου αρέσει πολύ η έκθεση. Ανέλαβα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου και θέλω να την κάνω καλά. Προσπαθώ να ισορροπώ μεταξύ της λογικής και της ευαισθησίας, υπάρχουν και τα δύο μέσα μου. Σε κάποιους μπορεί να εμφανίζομαι “τετράγωνος”, δεν είμαι, έχω κι άλλες πτυχές και οι καλόπιστοι μπορούν να τις δουν. Όσοι δεν είναι καλόπιστοι, βλέπουν μία πλευρά ενός πιο σκληρού προφίλ, που δεν ισχύει. Δεν είμαι ένας σκληρός τεχνοκράτης. Όλοι παλεύουμε με τις αδυναμίες μας και τα ελλείμματά μας και δεν πρέπει να αφήνουμε να μας καθορίζουν και να μας καθηλώνουν», ανέφερε αρχικά ο κ. Σκέρτσος.

Η σύζυγός του

«Για τη σύντροφό μου, την Αυγή, είμαι ένας πεισματάρης άνθρωπος που δεν ακούει αυτό που του λένε οι κοντινοί του. Προσπαθώ να “ακούω” περισσότερο, προσπαθώ να το βελτιώσω. Όταν μου πει κάποιος ότι χρειάζεται κάτι από έμενα, αυτομάτως προσπαθώ να το προσφέρω και δημιουργώ στον εαυτό μου ψυχαναγκασμό. Προσπαθώ να ισορροπήσω καλύτερα τις ψυχαναγκαστικές μου τάσεις με το να επικοινωνώ καλύτερα με το υπόλοιπο περιβάλλον», αποκάλυψε.

Και πρόσθεσε ο κ. Άκης Σκέρτσος αναφορικά με την απόφασή του να εμπλακεί με την πολιτική: «Με αποκαλούν ροκ σταρ, αλλά δεν αισθάνομαι καθόλου έτσι. Μπήκα στην πολιτική γιατί με εκνεύριζαν και με ενοχλούσαν πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μου. Έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στην Παιδεία τα τελευταία 4 χρόνια και θα δούμε κι άλλες. Ο κόσμος πρέπει να εμπιστευτεί ξανά το δημόσιο σχολείο και να δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς».

Η πορεία στην ΝΔ και η πιο δύσκολη στιγμή

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως θεωρεί μεγάλη ευκαιρία να βρίσκεται δίπλα στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πολύ μεγάλη ευκαιρία και καλή τύχη να βρεθώ στην ομάδα του κ. Μητσοτάκη και να βοηθήσω να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Η πιο δύσκολη στιγμή για έμενα, ήταν η στιγμή των Τεμπών. Ήταν πολύ μαύρη στιγμή για όλους μας. Στην τραγωδία των Τεμπών όλοι είδαμε στα θύματα, τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τους συγγενείς μας. Ο γιος μου είναι 12,5 ετών. Προσπαθώ να φωτίζω πτυχές της καθημερινότητάς μου, για να γίνεται αντιληπτό ότι αντιλαμβάνομαι τα κενά που υπάρχουν. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να βελτιώσουμε το σύστημα υγείας», υπογράμμισε.

Με «γειώνει»

«Στις διαφωνίες με τη σύντροφό μου, κάνω υποχωρήσεις και δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη. Έχω μάθει και από τον κ. Μητσοτάκη, όταν κάνεις λάθος, το αναγνωρίζεις, ζητάς συγνώμη, προχωράς παρακάτω χωρίς να το επαναλάβεις. Ζητάω την άποψη της συζύγου μου για ορισμένα θέματα. Συμπορευόμαστε με τη σύντροφό μου πάνω από 20 χρόνια, είμαστε μαζί από το 1999 που γνωριστήκαμε. Η σύζυγος μου με ξέρει καλά και μπορεί να με βοηθήσει. Είναι πολύ αυστηρή μαζί μου και με ‘’γειώνει’’ περισσότερο. Έχουμε τον ίδιο αξιακό κώδικα και με βοηθάει να μην λειτουργώ με τη λογική της ‘’ιδρυματοποίησης’’», τόνισε χαρακτηριστικά.

O εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αποκάλυψε την «άλλη» πλευρά του, την προσωπική και το πώς λειτουργεί ως άνθρωπος, αλλά και τις συνήθειές του.

«Δεν μπορώ να λειτουργήσω με ανθρώπους που δεν μοιραζόμαστε τις ίδιες άξιες. Δεν είμαι του “έξω”, είμαι του “μέσα”. Ήμουν πάντα πιο μοναχικός, αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία μου, έτσι μεγάλωσα. Προσπαθώ να χαλαρώνω με το τρέξιμο. Κάθε πρωί πηγαίνω βόλτα το σκύλο μου, την “Τζίντζερ”. Λατρεύω την “Τζίντζερ”, το λαμπραντόρ μας, είναι το 4ο μέλος της οικογένειας μας. Ο γιος μου δεν θέλει να λέει ότι έχει σχέση μαζί μου, τόν ενοχλεί η δημοσιότητα. Ο γιος μου αντιλαμβάνεται τη θέση που έχω, σαν βάρος, δεν θέλει να με βλέπει στην τηλεόραση, ούτε έμενα μου αρέσει να με βλέπω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η σχέση του με τον γιο του

«Στον γιο μου δημιουργεί μία ενόχληση η θέση που έχω, προσπαθεί να αυτοπροσδιοριστεί ο ίδιος», είπε ο κ. Σκέρτσος στην Ελεωνόρα Μελέτη, και πρόσθεσε: «Ο γιος μου είναι ένα πολύ χαρούμενο και εξωστρεφές παιδί, που τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και τα αθλητικά. Δεν είμαι αυστηρός ως πατέρας άλλα βάζω πλαίσιο και θέλω να τηρούνται οι συμφωνίες μας. Ο μεγαλύτερος φόβος μου σχετικά με τον γιο μου είναι η υγεία του».

Ο Άκης Σκέρτσος μίλησε για την περιπέτεια υγείας του γιου του, λέγοντας πως ήταν δύσκολη στιγμή και φοβήθηκαν πάρα πολύ, αλλά βγήκε νικητής.

Στη συνέχεια τόνισε κλείνοντας: «Βοηθάω στις δουλειές του σπιτιού. μαγειρεύω, ψωνίζω στο σούπερ μάρκετ, στο μανάβικο. Δεν ασχολούμαι πολύ με την εικόνα μου, άλλα θέλω με τις επιλογές μου να δείχνω την "ταυτότητά" μου. Δεν μου αρέσουν τα κοστούμια. Αγαπημένος οικογενειακός προορισμός μας είναι η Χαλκιδική και τα ήσυχα νησιά. Δεν θα με δείτε στην Μύκονο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ