Αδ. Γεωργιάδης: Επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επιχειρηματίες στις «κόκκινες» περιοχές

Αδ. Γεωργιάδης: Επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επιχειρηματίες στις «κόκκινες» περιοχές

«Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης» τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι ενώ θα ανακοινωθούν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επιχειρηματίες περιοχών που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα «κόκκινες», όπως για παράδειγμα η δυτική Αττική. Ο υπουργός επανέλαβε, σχετικά με τη χθεσινή απάντησή του για την παραλαβή από τον ίδιο των κλειδιών που θέλουν να παραδώσουν οι καταστηματάρχες, ότι ήταν μια λεκτική υπερβολή την οποία χρησιμοποίησε απέναντι σε μια συνδικαλιστική υπερβολή.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης, λέγοντας «ας μην ξεχνάμε ότι διαχειριζόμαστε μια παγκόσμια συμφορά». Σε απάντηση της παρέμβασης του Γιάννη Δαβερώνη, προέδρου της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει αποτελεσματικά, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης και σημείωσε ότι τα χρήματα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό είναι σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Σε ερώτηση σχετικά με την τακτική των μέτρων «ακορντεόν» με το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο, είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να χειριστεί κανείς διαφορετικά την κατάσταση, συμπληρώνοντας ότι την ίδια τακτική ακολουθούν όλα τα κράτη, «από τη στιγμή που πατάμε πάνω σε ένα ρευστό σκηνικό, όπως αυτό της πανδημίας».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα σκληρό lockdown στο μέλλον καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και είπε ακόμη πως θα ήταν καταστροφικό να εμπλακεί η επιτροπή των ειδικών στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ολοκληρώνοντας, σε ερώτηση για το ψάρεμα και το κυνήγι που είναι ακόμη σε απαγόρευση, δήλωσε ότι ο ίδιος είχε προτείνει να ανοίξουν, αλλά η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε διαφορετικά, κάτι που εκτιμά ότι είναι λογικό καθώς αυτές οι δυο δραστηριότητες δεν μπορούν να μπουν ψηλά στη ιεράρχηση των δραστηριοτήτων που πρέπει να ανοίξουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ