Αναβολή 6 ημερών πήρε η κατάθεση του νομοσχεδίου για «τη μικρή ΔΕΗ»

DEI1ready

Την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου, αντί αυτής της Πέμπτης, 26 Ιουνίου, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο που αφορά στη «μικρή ΔΕΗ» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπως αποφασίστηκε έπειτα από κυβερνητική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Δευτέρας.

Η μεταβολή αυτή έγινε, αφενός για να δοθεί πολιτικός χρόνος για περισσότερη επεξεργασία και αφετέρου, επειδή θα λείπει εκτός Ελλάδας ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη αποσαφηνίστηκαν μια σειρά από ζητήματα, όπως θέματα εργαζομένων και επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει τοπικές κοινωνίες.

Σε σχέση με τους εργαζομένους, διασφαλίστηκε ότι θα περάσουν από τη σημερινή στη «μικρή ΔΕΗ» με όλα τα δικαιώματά τους.

Επίσης, θα καλυφθούν με ειδικές ρήτρες οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα τροφοδότησης ηλεκτρικού ρεύματος μετά την ιδιωτικοποίηση.

Κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά τη σύσκεψη, σημείωναν πως ο ανταγωνισμός που επιδιώκεται μέσα από την πώληση της ΔΕΗ δεν είναι δέσμευση προς την Τρόικα, αλλά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, στη σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε πως το 30% της πώλησης θα αφορά οριζόντια το ενεργητικό και παθητικό των πελατών και των δανείων.

Ακόμα, έγινε γνωστό πως στο νομοσχέδιο θα υπάρξει πρόβλεψη, ώστε να δοθεί επενδυτικό πριμ στις προτάσεις εκείνες που θα περιλαμβάνουν επενδύσεις στον οργανισμό. Το πριμ δεν θα έχει οικονομικά χαρακτηριστικά, αλλά θα δίνει προβάδισμα στον υποψήφιο αγοραστή.

Τέλος, σημειώθηκε πως τα οικονομικά οφέλη της εξαγοράς θα κατευθυνθούν προς τη ΔΕΗ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ