EFORIA1

Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες θα διορθώνει λάθη που σχετίζονται με τη φορολόγηση των περιστασιακών εισοδημάτων των ανέργων και των φοιτητών, καθώς και για όσους εισέπραξαν ελάχιστα ευρώ από τόκους καταθέσεων. Επίσης θα κατατεθούν τροπολογίες για σειρά διατάξεων που δημιουργούσαν προβλήματα μέχρι σήμερα στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου προωθεί νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση ενός νέου τρόπου φορολόγησης των συγκεκριμένων φορολογουμένων, ώστε να γλιτώσουν από τη φορολόγηση βάσει τεκμηρίων.

Συγκεκριμένα η τροπολογία θα ορίζει ότι όταν το πραγματικό εισόδημα των φορολογούμενων κατά το οικονομικό έτος 2014 δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ή το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον αυτοί δεν ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα, τα εισοδήματά τους να φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι με τη ρύθμιση αυτή οι φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση το 2013 ή ελάχιστα ποσά από τόκους καταθέσεων δεν θα φορολογηθούν με τα τεκμήρια

Επίσης θα προστατευτούν από υπέρογκους φόρους άνεργοι, ανήλικοι ή φοιτητές που έλαβαν πέρυσι μικροποσά από επιδοτούμενα επιμορφωτικά σεμινάρια, συμπλήρωση ερωτηματολογίων ή πρακτική άσκηση με ελάχιστη αμοιβή.

 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS