Στεγαστική πολιτική - Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Αύριο οι ανακοινώσεις

Στεγαστική πολιτική - Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Αύριο οι ανακοινώσεις

Στόχος της νέας στεγαστικής πολιτικής είναι να επικεντρωθεί στους νέους, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν τη δυνατότητα για να εξασφαλίσουν στο μέλλον φτηνή στέγη.

Το πρωί της Πέμπτης, στις 10:30, αναμένονται ανακοινώσεις για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» από τους: Άκη Σκέρτσο, Κωστή Χατζηδάκη, Νίκη Κεραμέως, Αλέξάνδρα Σδούκου, Σπύρος Πρωτοψάλτης (Διοικητής ΔΥΠΑ) για τα στεγαστικά.

Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι να υπάρξουν προγράμματα χορήγησης άτοκων δανείων που θα αφορούν στην αγορά, ή ακόμα και την επισκευή της πρώτης κατοικίας νέων ζευγαριών.

Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, το στεγαστικό πρόγραμμα προβλέπει τρόπους για εξασφάλιση φθηνής στέγης με έμφαση στους νέους.

Σταδιακά, σε βάθος χρόνου, θα ξεδιπλωθεί το στεγαστικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, με αιχμή τη στήριξη των νέων, φοιτητών, εργαζομένων και ζευγαριών, ηλικίας έως 39 ετών.

Το συνολικό πρόγραμμα είναι ύψους 1,7 δισ. ευρώ και θα αφορά πάνω από 100.000 ωφελουμένους. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, ενώ εκείνες που προϋποθέτουν νέες κατασκευές προφανώς θα αναπτύσσονται σταδιακά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο στήριξης των νέων και την προσπάθεια ένταξής τους στην αγορά εργασίας, στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται η αύξηση του κατώτατου μισθού, από τον Μάιο του 2023, η μονιμοποίηση της μείωσης κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, προβλέπονται κίνητρα μετατροπής συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη απασχόληση.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS