Προς νέο ρεκόρ αφίξεων το 2024: Στην 4η θέση η Ελλάδα ως προορισμός διακοπών των Ευρωπαίων, πρώτη από πλευράς δαπανών

Προς νέο ρεκόρ αφίξεων το 2024: Στην 4η θέση η Ελλάδα ως προορισμός διακοπών των Ευρωπαίων, πρώτη από πλευράς δαπανών

Το 2019 φαίνεται πως ήδη έχει ξεπεραστεί ως έτος-ορόσημο για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα. Το 2024 οδεύει ολοταχώς προς νέα ρεκόρ όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για γειτονικούς τουριστικούς προορισμούς.

Τουρισμός: 20.000.000 τουρίστες περιμένει η Ελλάδα το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου

Υπολογίζεται ότι πάνω από 120.000.000 τουρίστες θα επισκεφθούν το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου οκτώ χώρες της Νότιας Ευρώπης και συγκεκριμένα Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία, Κροατία, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Τους αντίστοιχους μήνες του 2019 οι ίδιες χώρες είχαν υποδεχθεί -σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού- συνολικά 105.000.000 τουρίστες, εκ των οποίων 17.500.000 τουρίστες είχαν προτιμήσει τη χώρα μας.

Για φέτος στην Ελλάδα αναμένεται οι αφίξεις το εν λόγω τρίμηνο να πλησιάσουν τα 20.000.000 τουρίστες.

Λιγότεροι οι Ευρωπαίοι που σκοπεύουν να κάνουν διακοπές το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου

Παράλληλα, προκύπτει ότι η τουριστική περίοδος έχει επεκταθεί χρονικά και στην πράξη. Λιγότεροι, ωστόσο, είναι οι Ευρωπαίοι (39%) που σκοπεύουν να κάνουν διακοπές το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου. Η έρευνα αποκαλύπτει μια αξιοσημείωτη αύξηση του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος μεταξύ των Ευρωπαίων για την περίοδο Ιουνίου - Νοεμβρίου 2024. Με μεγαλύτερο μερίδιο από πέρυσι, η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στην τέταρτη θέση μεταξύ των χωρών της Γηραιάς Ηπείρου προς τις οποίες αναμένεται να ταξιδέψουν μέχρι τον Νοέμβριο οι Ευρωπαίοι. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ισπανία και ακολουθεί η Ιταλία, σύμφωνα με την έρευνα «Monitoring Sentiment for Intra-European Travel - Wave 19» που πραγματοποίησε η MINDHAUS για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών.

Συγκεκριμένα, το 76% των Ευρωπαίων σχεδιάζει να ταξιδέψει μέχρι τον Νοέμβριο σε προορισμούς της Γηραιάς Ηπείρου, ποσοστό αυξημένο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι. Οι διακοπές αναψυχής κυριαρχούν ως λόγος για την επόμενη εξόρμηση (70%), με το 14% να σκοπεύει να ταξιδέψει προκειμένου να επισκεφθεί συγγενείς και φίλους και το 8% να έχει προγραμματίσει κάποιο επαγγελματικό ταξίδι. Η πλειονότητα (58%) θα ταξιδέψει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τη στιγμή που το 28% θα κάνει διακοπές εντός της χώρας του. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά την αύξηση των δαπανών των εισερχόμενων τουριστών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024. Οι ταξιδιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 25% στην Ελλάδα και την Ισπανία, κατά 20% στην Ιταλία και κατά 16% στη Γαλλία.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ