Η HSBC εξαγοράζει την βρετανική Silicon Valley Bank, εγγυάται τις καταθέσεις

Η HSBC εξαγοράζει την βρετανική Silicon Valley Bank, εγγυάται τις καταθέσεις

Στη διάσωση της βρετανικής θυγατρικής της Silicon Valley Bank προχωρά η HSBC, επιβεβαιώνοντας ότι προχωρά στην εξαγορά της SVB UK έναντι 1,21 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία και παθητικό της αμερικανικής μητρικής, η οποία κατέρρευσε την περασμένη Παρασκευή.

Η εξαγορά «ενισχύει το franchise εμπορικών τραπεζών μας και ενισχύει την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε καινοτόμες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της τεχνολογίας και της βιοεπιστήμης, στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς», δήλωσε ο CEO του Ομίλου HSBC, Noel Quinn.

Η πώληση, η οποία διευκολύνεται από την Τράπεζα της Αγγλίας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, θα προστατεύσει τις καταθέσεις των πελατών της SVB UK, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ τόνισε ότι η συμφωνία «διασφαλίζει ότι οι καταθέσεις των πελατών προστατεύονται και η τράπεζα μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες της χωρίς υποστήριξη από τους φορολογούμενους».

«Ο τεχνολογικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πραγματικά κορυφαίος παγκοσμίως και έχει τεράστια σημασία για τη βρετανική οικονομία, υποστηρίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Ο Χαντ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και η Τράπεζα της Αγγλίας εργάζονταν για να «αποφύγουν ή να ελαχιστοποιήσουν» πιθανές ζημιές που προκύπτουν από το βρετανικό υποκατάστημα της SVB.

Παράλληλα, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν την Κυριακή σχέδια για την υποστήριξη των καταθετών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που συνδέονται με την αμερικανική μητρική SVB.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ