Ενεργειακή κρίση: «Φωτιά» για τα νοικοκυριά το φυσικό αέριο - Οι προτάσεις της Κομισιόν για πλαφόν στα κέρδη

Ενεργειακή κρίση: «Φωτιά» για τα νοικοκυριά το φυσικό αέριο - Οι προτάσεις της Κομισιόν για πλαφόν στα κέρδη

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση η Κομισιόν θα προτείνει να μπει πλαφόν στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και τα λεφτά αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.

«Τα πράγματα ζόρισαν και φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταθέτει προτάσεις. Δεν υπάρχουν ακόμα αποφάσεις, η Επιτροπή όμως προτείνει κινήσεις που κατευθύνονται στη φορολόγηση των υπερκερδών μεγάλων ενεργειακών εταιριών. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε το πακέτο στήριξης ούτε το πακέτο ρυθμιστικής παρέμβασης μέχρι στιγμής. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μιλάμε για επιδόματα, για χρήματα για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Για πρώτη φορά ακούγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επιτέλους έρχεται ρυθμιστική παρέμβαση, που σημαίνει ότι παρεμβαίνει η πολιτεία σε ευρωπαϊκό ή εθνικό επίπεδο στην πηγή του προβλήματος, που είναι η διαμόρφωση των υπερβολικών τιμών στα χρηματιστήρια ενέργειας», είπε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ο Νίκος Φαραντούρης, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας.

Πώς θα απορροφηθεί η αύξηση της τιμής στο φυσικό αέριο

  • 1ο σενάριο – απορρόφηση 70% της αύξησης: 630€ κρατική επιδότηση, ο καταναλωτής θα πληρώσει 270€
  • 2ο σενάριο – απορρόφηση 50% της αύξησης: 450€ κρατική επιδότηση, ο καταναλωτής θα πληρώσει 450€


Όπως τόνισε ο Γιώργος Καλύβας, πρόεδρος Συνδέσμου Συντηρητών Καυστήρων, η μετατροπή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο θα κοστίσει γύρω στα 1.000 με 2.000 ευρώ για μία μέση πολυκατοικία με 15 διαμερίσματα.

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν πρώτα να δούμε τι θα πει η κυβέρνηση και τι επιδοτήσεις θα δώσει, μετά να γίνει μία καλή συντήρηση στο σύστημα, να μην είναι παρατημένα τα μηχανήματα», δήλωσε ο κος Καλύβας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ