Αλλάζει το ποσό κράτησης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους: Πώς θα προκύπτει - Η προαναγγελία Γεωργιάδη

Αλλάζει το ποσό κράτησης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους: Πώς θα προκύπτει - Η προαναγγελία Γεωργιάδη

Νομοσχέδιο, ρυθμίσεις του οποίου θα προβλέπουν τη μετατροπή της κράτησης του 30% στη σύνταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους σε αναλογική, βάσει των ημερών απασχόλησης, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τώρα, ο εργαζόμενος συνταξιούχος χάνει αυτόματα το 30% της σύνταξής του για όσο χρονικό διάστημα απασχολείται, αυτό δεν είναι δίκαιο και ενθαρρύνει τη «μαύρη» εργασία, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και εξήγησε ότι δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται.


«Μεμονωμένο γεγονός» το συμβάν στη Ρόδο: Ο εργαζόμενος «το έκανε για τα τυχερά» - Η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEΝ
Όπως διευκρίνισε, η κράτηση στη σύνταξη θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», καθώς, με υπογραφή του, ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

«Επιταχύναμε τις διαδικασίες εκταμίευσης των ποσών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η στεγαστική πολιτική για τους νέους μπαίνει στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

Για το εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο στην Κρήτη, με τον εργαζόμενο που ήταν ανασφάλιστος και κάηκε, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας είχε αποτέλεσμα, καθώς ο εργαζόμενος θα εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές, η επιχείρηση προχώρησε επίσης στην πρόσληψή του και θα καλύψει τα έξοδα θεραπείας του, ενώ στην επιχείρηση επιβλήθηκε και πρόστιμο.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο και προσέθεσε ότι η οικονομία πάει καλά, άρα θα έχουμε κανονικά και τις αυξήσεις που πρέπει να έχουμε στις συντάξεις.

Για τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι ανέλαβε μία δύσκολη αποστολή, όμως το θεωρεί τιμή του και είναι πολύ ευτυχής που του ανατέθηκε αυτό το υπουργείο, του οποίου οι πολιτικές επηρεάζουν τις ζωές όλων των ανθρώπων στην Ελλάδα και αισθάνεται μεγάλο το βάρος της ευθύνης.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η ανεργία πρέπει να πέσει σε μέσο όρο κάτω από το 10%, γιατί διαφορετικά δεν μπορούν να ξεπαγώσουν οι τριετίες. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι η ανεργία μειώθηκε στο 10,8% τον Μάιο του 2023 για πρώτη φορά από το 2009.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ