Διεθνείς αγορές: Μετοχές και τιμές εμπορευμάτων ανακάμπτουν μετά το χθεσινό ξεπούλημα

Διεθνείς αγορές: Μετοχές και τιμές εμπορευμάτων ανακάμπτουν μετά το χθεσινό ξεπούλημα

Σταθεροποιητικά κινούνταν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα, ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων ανέκαμψαν από τις μαζικές πωλήσεις της χθεσινής ημέρας, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να πιστεύουν ότι οι επιπτώσεις από τις οικονομικές δυσχέρειες της υπερχρεωμένης κινεζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande θα είναι περιορισμένες.

Ο δείκτης STOXX με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσε νωρίτερα άνοδο 1%, όπως και τα futures στη Wall Street, αφού ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν χθες τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση τους από τον Μάιο.

Τα γερμανικά και τα αμερικανικά ομόλογα, για τα οποία υπήρχε μεγάλη ζήτηση λόγω του χθεσινού ξεπουλήματος στις χρηματιστηριακές αγορές, είδαν τις αποδόσεις τους να μειώνονται κατά 2 και 3 μονάδες βάσης, αντίστοιχα.

Ο δείκτης παγκόσμιων μετοχών της MSCI σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,14%, έχοντας υποχωρήσει κατά 1,6% χθες.

Οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν πτώση νωρίτερα, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά 0,1% και τον ιαπωνικό Nikkei να επιστρέφει, ύστερα από αργία στην αγορά, με πτώση 2%.


Το κινεζικό γιουάν κινείτο σταθερά στη διαπραγμάτευσή του εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, ανακτώντας μέρος των απωλειών, που χθες το οδήγησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Η μετοχή της Evergrande σημείωσε πτώση 0,4%, με το ενδιαφέρον να στρέφεται τώρα στην Πέμπτη, όταν η εταιρεία πρέπει να καταβάλει πληρωμές τόκων ομολόγων. Σε επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρείας, ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και θα «εξέλθει από την πιο σκοτεινή στιγμή του».

Οι αυστραλιανές μετοχές σημείωσαν άνοδο 0,35%, καθώς οι μεταλλευτικές BHP και Rio Tinto επιχείρησαν να ανακάμψουν από το χθεσινό χαμηλό εννεαμήνου εν μέσω φόβων για τη ζήτηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS