Την 1η Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείου

Την 1η Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείου

Την 1η Ιουλίου θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από όσους έχουν «κόκκινα» αλλά και «πράσινα» δάνεια και έχουν πληγεί από την πανδημία προκειμένου να δικαιούνται την επιδότηση της δόσης του δανείου τους εφόσον έχει υποθήκη την α΄ κατοικία.

Όπως αναφέρεται στην 6η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, το πρόγραμμα αφορά δάνεια με υποθήκη την α΄ κατοικία. Τα κριτήρια, με βάση την έκθεση, θα είναι μεταξύ άλλων,

• το οικογενειακό εισόδημα,
• η αξία της ακίνητης περιουσίας αλλά και
• το υπόλοιπο του δανείου.

Όσον αφορά τη διαδικασία, θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες που θα πληρούν τα κριτήρια:

• θα υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα το διάστημα 1-31 Ιουλίου
• θα πραγματοποιείται έλεγχος για το κατά πόσο πληρούν τα κριτήρια
• η τράπεζα θα προχωρά σε αναδιάρθρωση του δανείου κρίνοντας κατά πόσο το συγκεκριμένο δάνειο είναι βιώσιμο και θα υποβάλλει σχετική πρόταση στον οφειλέτη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «γέφυρα» που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, θα είναι περιορισμένης διάρκειας. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει δηλώσει ότι η διάρκεια του προγράμματος επιδότησης της δόσης του δανείου θα είναι 6 με 9 μήνες.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η διαδικασία θα προσομοιάζει με την διαδικασία που ισχύει και σήμερα για το υπάρχον πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας το οποίο ισχύει έως το τέλος Ιουλίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιδότηση του δανείου να είναι πολύ υψηλή, σημαντικά πάνω από 50% ειδικά για τους ενήμερους δανειολήπτες. Μικρότερο θα είναι το ποσοστό επιδότησης για τους «κόκκινους» δανειολήπτες (όπως έχει δηλώσει ο Χρ.
Σταϊκούρας θα αφορά «κόκκινα» δάνεια και μετά το τέλος του 2018) ενώ ακόμα μικρότερη θα είναι η επιδότηση για τους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες. Το ύψος της επιδότησης θα μειώνεται σταδιακά ανά τρίμηνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS