Bloomberg: Εντός της ημέρας οι υπογραφές ΕΕ-Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Bloomberg: Εντός της ημέρας οι υπογραφές ΕΕ-Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να υπογράψει η Κομισιόν τη συμφωνία με τις Pfizer / BioNTech για τη νέα παρτίδα 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου για την Covid-19, μεταδίδει το Bloomberg.

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις δύο εταιρείες η Κομισιόν ενημέρωσε την Τετάρτη τους πρεσβευτές των κρατών μελών της Ένωσης ότι η συμφωνία είναι έτοιμη προς υπογραφή και σύμφωνα με δύο πηγές του πρακτορείου, από τη στιγμή που το συμβόλαιο θα εγκριθεί, ενδέχεται να υπογραφεί ακόμη και σήμερα. Η νέα συμφωνία της Κομισιόν με τις Pfizer/BioNTech για την προμήθεια 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου για το 2022 και το 2023 περιλαμβάνει ρήτρες, που επιτρέπουν τη δωρεά και τη μεταπώληση δόσεων, σύμφωνα με διπλωματικό σημείωμα που περιήλθε σε γνώση του Bloomberg, ενώ προβλέπει και μηνιαία προγράμματα παράδοσης και κυρώσεις για πιθανές καθυστερήσεις.

Παράλληλα η Κομισιόν διεξάγει συνομιλίες και με τις Moderna Inc., Novavax Inc. και Valneva SE για πρόσθετες δόσεις, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να σημειώνει χθες ότι αναμένει μέχρι τον Ιούλιο να είναι διαθέσιμες αρκετές δόσεις όλων των εγκεκριμένων εμβολίων για τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της ΕΕ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS