Υποναύαρχος Πολίτης: «Καμία ελπίδα να σωθούν» -Γαλεντέρης: «Έτσι θα επέλθει ο θάνατος στους επιβαίνοντες»

Υποναύαρχος Πολίτης: «Καμία ελπίδα να σωθούν» -Γαλεντέρης: «Έτσι θα επέλθει ο θάνατος στους επιβαίνοντες»

Καμία ελπίδα για να σωθούν δεν έχουν οι επιβαίνοντες του υποβρύχιου βαθυσκάφους Τιτάν σύμφωνα με τον υποναύαρχο ε.α. Βασίλη Πολίτη. Πώς αντιδρά ο οργανισμός στην έλλειψη οξυγόνου μέχρι να επέλθει ο θάνατος.

Ο υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Βασίλης Πολίτης μιλώντας για το ναυάγιο του Τιτάν στα άδυτα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, δεν δίνει καμία πιθανότητα να βγουν ζωντανοί οι επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος.

«Δεν υπάρχει ελπίδα για να σωθούν» λέει ο κ. Πολίτης μιλώντας στον Alpha και προσθέτει: «γίνεται τεράστια επιχείρηση, έχουν ρίξει σόναρ σε ακτίνα 120 ναυτικών μιλίων, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη. Οι θερμοκρασίες που επικρατούν σ' αυτό το βάθος (σ.σ.: περίπου 3,800μ.) είναι περίπου -1 με -2 βαθμοί Κελσίου. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 17,6 βαθμοί και πέφτει περίπου μισό βαθμό ανά 100μ.».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι επρόκειτο για τεράστια απερισκεψία να μπει κάποιος σ' αυτό το σκάφος, που παρόλα αυτά έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές αποστολές στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς δεν έχει πάρει έγκριση και πιστοποίηση από νηογνώμονα.

Γαλαντέρης: Έτσι θα επέλθει ο θάνατος στους επιβαίνοντες στο Τιτάν

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, αναφέρθηκε στο πώς αντιδρά το ανθρώπινο σώμα σ' αυτές τις συνθήκες.

Η συγκεκριμένη στάση σώματος (σ.σ.: οκλαδόν) για τόσες ώρες μέχρι και θρομβώσεις στο αγγειακό σύστημα μπορεί να προκαλέσει. Δεν μπορεί να κρατηθεί για ώρες αυτή η στάση, είναι πολύ επικίνδυνη. Δεν ξέρω αν έχει προνοήσει ο διοργανωτής του ταξιδιού να έχουν ενέσεις με αντιπηκτικά φάρμακα» είπε αρχικά.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο τι προκαλεί στον οργανισμό η έλλειψη οξυγόνου. «Η έλλειψη οξυγόνου δεν ξεκινά να προκαλεί βλάβες αμέσως, σταδιακά θα αρχίσει να τελειώνει στον θάλαμο. Θα αρχίσουν οι διαταραχές και μετά θα επέλθει και ο θάνατος.

Μπορεί να ξεκινήσουν συμπτώματα από τα νεφρά, που δεν θα μπορούν να φιλτράρουν σωστά το αίμα, το ήπαρ το ίδιο, οι πνεύμονες επίσης θα δυσλειτουργούν. Καταστρέφονται δηλαδή τα ζωτικά όργανα. Τελευταία, αρχίζει και δυσλειτουργεί ο εγκέφαλος, που θα φέρει τα λιποθυμικά επεισόδια, τις παραισθήσεις κτλ και τέλος θα επέλθει η βραδυκαρδία κι ο θάνατος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ