Βρετανία: Τρίτη δόση εμβολίου το φθινόπωρο σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών

Βρετανία: Τρίτη δόση εμβολίου το φθινόπωρο σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών

Ένας τρίτος εμβολιασμός κατά του κοροναϊού θα προσφερθεί το φθινόπωρο σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών στη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή μολύνσεων έως τα Χριστούγεννα, ανέφερε η εφημερίδα The Times.

Κλινικές δοκιμές δύο επιλογών βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό την επίβλεψη του Κρις Γουίτι, του αρχίατρου της Αγγλίας, ανέφερε η εφημερίδα.

Η πρώτη περιλαμβάνει εμβόλια ειδικά τροποποιημένα για την αντιμετώπιση νέων παραλλαγών. Η δεύτερη είναι για μια τρίτη δόση εμβολίου ενός από τα τρία που χρησιμοποιούνται ήδη: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ή Moderna, ανέφερε η εφημερίδα.

Συνολικά περισσότερα από 34,6 εκατομμύρια άτομα στη Βρετανία έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της κυβέρνησης.

Η Βρετανία, με πληθυσμό 67 εκατομμυρίων, έχει συνάψει συμφωνίες για πάνω από 510 εκατομμύρια δόσεις οκτώ διαφορετικών εμβολίων κατά της Covid-19, μερικά από τα οποία παραμένουν στο στάδιο της ανάπτυξης.

Η Βρετανία θα αγοράσει 60 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ την περασμένη εβδομάδα, σε μια συμφωνία που υπερδιπλασιάζει τον εφοδιασμό της χώρας πριν από ένα πρόγραμμα ενισχυτικής δόσης αργότερα αυτό το έτος. Η Βρετανία έχει παραγγείλει συνολικά 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer, ένα από τα τρία που χορηγούνται στη χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS