Κορωνοϊός: Προσωρινή αναστολή των ερευνών για το εμβόλιο της AstraZeneca -Ασθενής παρουσίασε ανεπιθύμητη αντίδραση

Κορωνοϊός: Προσωρινή αναστολή των ερευνών για το εμβόλιο της AstraZeneca -Ασθενής παρουσίασε ανεπιθύμητη αντίδραση

Την προσωρινή αναστολή της έρευνας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αφορμή για την αναστολή των ερευνών ήταν μία «ανεπιθύμητη αντίδραση» που είχε ένας εκ των ασθενών που μετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου στην Βρετανία.

Ο εκπρόσωπος της AstraZeneca, ανέφερε πως «η τυπική διαδικασία αναθεώρησης της εταιρείας προκάλεσε μια παύση στον εμβολιασμό για να επιτρέψει την επανεξέταση των δεδομένων ασφαλείας». Ξεκαθαρίζεται ωστόσο πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του ασθενούς, ενώ δεν έγινε γνωστό σε ποια κλινική εντοπίστηκε αυτό το «ανεπιθύμητο αποτέλεσμα».

Εκπρόσωπος AstraZeneca: Μέρος της ρουτίνας η αναστολή

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρίας, η αναστολή αποτελεί «ρουτίνα δράσης που πρέπει να γίνεται όποτε υπάρχει δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια σε μία από τις δοκιμές της έρευνας, διασφαλίζοντας ότι διατηρούμε την ακεραιότητα των δοκιμών». Ο εκπρόσωπος τόνισε πως η εταιρία «εργάζεται για να επισπεύσει την αναθεώρηση του μεμονωμένου συμβάντος για να ελαχιστοποιήσει τυχόν πιθανές επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα της δοκιμής».

Η AstraZeneca ξεκίνησε τη δοκιμή της Φάσης 3 μόνο στις ΗΠΑ, ενώ κι άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, έχουν ξεκινήσει ανάλογες δοκιμές του φαρμάκου και βρίσκονται στην Φάση 2.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, παρά την αισιοδοξία που υπάρχει για το συγκεκριμένο φάρμακο, αρκετοί ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η βιασύνη για να βγει το εμβόλιο στην αγορά, εγκυμονεί κινδύνους, κυρίως εξαιτίας των πολιτικών πιέσεων και των πιέσεων από την φαρμακοβιομηχανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS