Βρετανία: Δύο άνδρες σταματούν τους βανδαλισμούς σε γειτονιά στο Λιντς - «Είναι η γειτονιά μας, σκεφτείτε πριν δράσετε»

Βρετανία: Δύο άνδρες σταματούν τους βανδαλισμούς σε γειτονιά στο Λιντς - «Είναι η γειτονιά μας, σκεφτείτε πριν δράσετε»

Διαδηλώσεις με επεισόδια και βανδαλισμούς ξέσπασαν στο Λιντς τα προηγούμενα 24ωρα, με αφορμή την απόφαση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας να αφαιρέσουν τέσσερα παιδιά από μια οικογένεια ρουμάνικης καταγωγής. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι αντέτειναν την απόφαση αυτή, προχώρησαν σε πράξεις βανδαλισμού σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η ένταση των διαδηλώσεων ήταν υψηλή, με πολλούς συμμετέχοντες να προβαίνουν σε μικρής έκτασης ζημιές, όπως σπασμένα παράθυρα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Σε μερικές περιπτώσεις, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε εμπρησμούς αυτοκινήτων και προκλήθηκαν σημαντικές φθορές σε προσόψεις καταστημάτων.

Σε μια γειτονιά της πόλης, ωστόσο, η κατάσταση πήρε μια διαφορετική τροπή όταν δύο άνδρες αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τον όχλο και να σταματήσουν τις καταστροφές. Οι δύο άνδρες, που δεν χρησιμοποίησαν βία, απευθύνθηκαν προς τους διαδηλωτές, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για τις πράξεις βανδαλισμού και ζητώντας να σταματήσουν.

«Αυτή είναι η γειτονιά μας, αυτή είναι η γειτονιά μας. Μην τα καίτε. Ξέρετε ποιος είναι μέσα στο σπίτι; Ποιον θα κατηγορήσουμε για τον θάνατό του; Σκεφτείτε πριν δράσετε. Υπάρχουν παιδιά και οικογένειες εκεί μέσα. Σκεφτείτε πριν δράσετε. Είναι η δικιά μας γειτονιά», δήλωσαν οι δύο άνδρες. Η παρέμβασή τους είχε αποτέλεσμα, καθώς κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημιές και να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Μας παίρνουν όλους οι κάμερες. Έπρεπε να είστε στα σπίτια σας. Έχουμε ανθρώπους που τα έκαναν δέκα χρόνια πριν αυτά και κατέστρεψαν τη ζωή τους. Σκεφτείτε πριν δράσετε. Ζείτε κι εσείς εδώ. Είναι και δικιά σας κοινότητα. Δεν γίνεται να συμπεριφέρεστε έτσι», λένε οι δύο τους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ